Sokolov: Město uctilo památku válečných veteránů

Vedení města Sokolova a senátor Ing. Miroslav Balatka ve spolupráci se sokolovskou pobočkou Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany v Moravské Třebové včera společně uctili památku válečných veteránů. Položením květin a zapálením svíček se poklonili hrdinům u sokolovských památníků.

dezinfekce

Celá akce vyvrcholila v symbolických 11 hodin a 11 minut u Památníku sovětských zajatců v ulici Heyrovského za přítomnosti čestné jednotky studentů vojenské školy. Všichni společně vzdali hold všem válečným veteránům, a to nejen položením květin a zapálením svíček, ale i tichou vzpomínkou za doprovodu vojenské večerky a státní hymny.

Symbolem válečných veteránů jsou vlčí máky, které se pojí s obdobím 1. světové války a básní „Na Flanderských polích“, kterou složil kanadský básník a voják pro svého padlého přítele. Dnes si květy vlčího máku můžete zakoupit ve sbírce, která trvá až do 18. listopadu a zajišťuje ji organizace Vlčí máky.

„Je opravdu velmi důležité připomínat si tento den a vzdávat poctu všem těm, kteří umírali a bojovali proto, aby jiní mohli žít. Přestože si svět prožil mnoho krvavých konfliktů, ve kterých přišli rodiče o své syny a dcery, děti o své rodiče, stále existují tací, kteří se nepoučili a i v současnosti umírá mnoho nevinných lidí. Zejména mladé generaci bychom měli stále připomínat, že ty opravdové hrdiny nenaleznou ve filmech nebo v počítačových hrách. Žijí totiž třeba jen kousek od nich a ve skříni mají uloženou vojenskou uniformu z dob, kdy nasazovali svůj život pro jiné. Skutečná válka se bohužel nedá vypnout tlačítkem na televizi nebo počítači“, řekl Mgr. Petr Kubis, starosta města Sokolova.

Zdroj: Město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 12.11.2022 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy