Sokolov: Na vybavení škol chce město přidat desítky milionů (TV Západ)

Do běžné údržby svých školských zařízení dává ročně město Sokolov okolo 25 milionů korun. Do této sumy se nezapočítávají velké opravy, které vyjdou na další miliony z městské kasy.

dezinfekce

Po absolvování kolečka návštěv vedením města po svých zařízeních došlo k dohodě o mimořádném navýšení financí do modernizace vybavení.

"Opravdu změníme to vnitřní klima ve školách a ve školkách a uděláme ještě větší pokrok v tom, aby ty školky opravdu byly moderní, zařízené tak, aby se tam dobře vyučovalo a aby se tam dobře cítily dobře děti a studenti, ale také pedagogičtí a nepedagogičtí pracovníci. Zatím máme částku, která se týká té nadstandardní opravy a těch nadstandardních zařízení základních škol u nás v Sokolově. A to je částka, která se pohybuje zhruba kolem padesáti šedesáti milionů korun. Vše budeme ještě upřesňovat. Samozřejmě ta částka může být upravena tím, že v některých případech půjdeme do velkých výběrových řízení a zadávání elektronickou cestou. Tady mluvíme zejména o tom mobiliáři, který bychom chtěli vysoutěžit pro všechny školy a pak zároveň pro všechny školky. A tam předpokládáme, že ta cena by mohla být pro město výhodnější," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Kromě nábytku by mohly školská zařízení získat nové podlahové krytiny, doplnění kuchyní, úsporná osvětlení a další vylepšení stávajícího stavu. Tyto investice by nemusely být plánovány jen na letní prázdniny jak je tomu u oprav, ale mohou probíhat celoročně. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy