Sokolov: Opravy Slavíčkovy a Švabinského ukončí sezonu (TV Západ)

Na opravy sokolovských komunikací letos město vyčlenilo pro svou společnost SOTES 14 milionů korun, tedy o 4 miliony korun více, než v loňském roce. Velkoplošné opravy, mezi které patřily například i práce na Náměstí Budovatelů, se v současné době realizují také na sídlišti Michal.

dezinfekce

"Opravujeme souvisle povrch v ulicích Slavíčkova a Švabinského. Ta situace je tam komplikovaná, protože to je na našem největším sídlišti v Sokolově, tzn. už takhle je tam nedostatek parkovacích míst a my chápeme trošku ty postesky majitelů aut, že neví, kde teď 14 dní, 3 týdny budou parkovat. Bohužel situace je taková, že jinak se to udělat nedalo, protože jde o delší úsek, který musí být souvislý z mnoha důvodů. My si musíme půjčit nějaký finisher, frézu a podobné věci, které společnost SOTES nemá, takže tam by nám to nákladově, pokud bychom to rozdělili na několik etap, vzrostlo. Mimochodem náklady i takto se pohybují v rozmezí 2,5 až tří milionů korun," přiblížil místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Tato poslední z balíku oprav komunikací by měla být hotova do 18. listopadu. Začínají se také plánovat opravy pro příští rok, na čemž spolupracuje více stran. 

"Ten proces, kdy se vyberou, trvá několik týdnu, je na několik etap. Protože nejdříve samozřejmě vycházíme z požadavků občanů města Sokolova, své poznatky má také společnost SOTES, následně si to projdeme s Odborem správy majetku. V současné době jsem domluvený s panem starostou, že sedneme do auta a projedeme si město tak, abychom si ještě udělali konkrétní představu, ale plán na rok 2023 je teprve v počátcích, alespoň co konkrétních ulic a chodníků týká," dodal Picka. 

I přes složitou finanční situaci by město chtělo na příští rok vyčlenit stejnou částku na tyto velkoplošné opravy. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy