Sokolov: Porodnice nabízí ženám švédské stoly

Ženy v sokolovské porodnici si mohou nově přizpůsobit snídaně svým stravovacím zvyklostem i chuti. Porodnice jim totiž začala připravovat snídaně formou švédského stolu. Tedy formou, kdy jsou nejrůznější pokrmy vyloženy na jednom velkému stole, odkud si každý strávník bere jen to, na co má zrovna chuť.

dezinfekce

„Vycházíme tak vstříc přáním našich maminek, které mají různé chuťové preference i stravovací zvyklosti. A nyní mají možnost si snídani složit přesně podle svých potřeb,“ říká Jana Pšeničková, vrchní sestra sokolovské porodnice. Kromě několika druhů pečiva, včetně toho vícezrnného, tak mají ženy v Sokolově k dispozici také cereálie, mléčné i masné výrobky, ovoce, nebo zeleninu.

„První reakce žen jsou zatím velmi dobré a je vidět, že z tohoto rozšíření nabídky mají radost,“ pochvaluje si vrchní sestra, s tím, že v budoucnosti se ale může složení snídaní i mírně měnit. „Jednak podle reakcí žen, ale třeba i podle sezóny, kdy bychom chtěli do nabídka více zapojit třeba i sezónní ovoce a zeleninu, ačkoliv ta bude v základu součástí snídaní celoročně,“ dodává Pšeničková.

Pro ženy, které míří rodit právě do sokolovské porodnice přitom nová služba, neznamená žádné navýšení nákladů. Ty nese v plném rozshau Nemocnice Sokolov, jejíž je porodnice součástí. A není to navíc ani poprvé, co její porodnice vychází ženám takto vstříc. V minulost na základě jejich zájmu zavedla takto již celou řadu dalších služeb, jako je třeba aromaterapie, bylinné napářky a podobně. 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy