Sokolov: Pro opravený dům V Chelčického se chystají prohlídky (TV Západ)

Nájemní dům v sokolovské Chelčického ulici z 1. poloviny minulého století, v posledních letech neobývaný, se dočkal kompletní přeměny na moderní bytový dům. Pro město je to další počin, po stavbě na sídlišti Michal zvané Florida, který reaguje na mimořádnou poptávku po malometrážních bytech.

dezinfekce

„Před tím tam byly také bytové jednotky, nicméně ty už nebyly v úplně dobrém stavu. Navíc tam bylo lokální vytápění, to znamená, nebyly to byty I. kategorie. My jsme přistoupili k tomu, že ten objekt budeme rekonstruovat, což zaplať pánbůh se povedlo a za částku 26 milionů korun je objekt v ulici Chelčického zrekonstruovaný. Jak už jsem říkal, bude napojený na centrální vytápění. To znamená, už to bude opravdu to nejlepší, co umíme nabídnout. Samozřejmostí je také naprosto nové provedení bytových jednotek. Celkem těch bytových jednotek, které budeme nabízet, je 16. Je tam osm bytů o dispozici 1+1, osm bytových jednotek o dispozici 3+1. Já musím říct, že všechny byty jsou opravdu krásně zrekonstruované a ta firma, která realizovala tuto zakázku, tak má být právem na co hrdá. Je potřeba ještě dodat, že přízemní byty, to znamená dva byty 1+3 a dva byty 1+1, budou mít k dispozici i malou zahrádku, na kterou po kovovém malém schodišti sejdou a budou moci využívat tu zahrádku i na nějaké rekreační účely,“ popsal objekt místostarosta Sokolova Jan Picka. 

K menším bytům 1+1 v přízemí o výměře 41 metrů čtverečních přináleží menší 46metrová zahrádka, k větším 70metrovým 3+1 pak stejně velký pozemek. Město očekává o atraktivní bydlení v centru Sokolova vedle parku výrazný zájem. 

„Rada města schválila ty podmínky. Bude to opět soutěžením ceny nájemného. To znamená, že každý ze zájemců nám napíše a nabídne nějakou cenu za metr čtvereční za měsíc. My předpokládáme, že potom se sejde komise, která rozlepí obálky a budeme prostě na základě toho nabízeného nájemného ty byty přidělovat. Co se týče té minimální částky, kterou očekáváme, protože opravdu ta částka na rekonstrukci nebyla malá - já neříkám nebo neříkáme, že město Sokolov je od toho, aby nějakým způsobem vydělávalo na svých bytech - ale určitě do nějaké doby to nájemné chceme zohlednit k té částce za rekonstrukci. Takže ta minimální cena bude sto korun za metr čtvereční. Pak uvidíme podle zájmu, kdo kolik nabídne za metr čtvereční a za měsíc. A jak už jsem říkal, ty spodní byty, to znamená v přízemí byty mají zahrádku a tam je fixní cena. Musí počítat s tím, že bude platit čtyřicet korun za metr čtvereční za měsíc, ještě za možnost té zahrádky, kterou bude mít,“ dodal Picka. 

Město chystá také čtyři prohlídky bytového domu pro veřejnost a především pro zájemce. Dva termíny budou na konci května, další dva pak na začátku června. Projekt úprav Petra Chelčického 1310 – 1311 získal dotaci z Evropské unie ve výši 2,3 milionu korun prostřednictvím Integrovaného regionálního operačního programu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy