Sokolov: Se senior expresem nejvíce za zdravotní péčí

Služba Senior Expres je v Sokolově k dispozici už sedmý rok a za tu dobu si získala velkou oblibu. K dispozici je pro seniory starší 70 let a také pro trvale zdravotně postižené občany města. Počet klientů, kteří Senior Expres vloni využili, už přesáhl 4 000 a má vzestupnou tendenci. Jejich nejčastějším cílem byla poliklinika nebo nemocnice.

dezinfekce

Projekt Senior Expres si takříkajíc vzala pod svá křídla od jeho vzniku Městská policie Sokolov. Služba vznikla s cílem oslovit seniory, kteří potřebují odvézt například za lékařem, na nákup, za rodinou nebo za službami na území města Sokolov. A to za předem stanovených podmínek. Provoz Senior Expresu mají na starost dvě pracovnice MP Sokolov a využívají automobil Citroën Berlingo, který je vhodný i pro vozíčkáře.

Senior Expres lze využít ve všední dny od 7 do 15 hodin za symbolických 15 korun na jednu jízdu. Tato cena se nezměnila ani v letošním roce. Kdo chce tuto službu využívat, dostane na odboru sociálních věcí průkazku pro Senior Expres. Jízdu lze objednat nejpozději dva a nejdříve 21 dní předem. Roční náklady na provoz Senior Expresu se pohybují kolem jednoho milionu korun a jsou hrazeny z rozpočtu města.

V roce 2021 využilo Senior Expres 4056 osob. Nejvíce jízd se uskutečnilo v září (419), nejvíce exponovaným dnem v týdnu byla středa (905). Mnohem více než „na nákupy“ je služba využívána hlavně k přepravě do zdravotních zařízení. Na polikliniku se nechalo odvézt 483 lidí, do nemocnice cestovalo 393 osob a do střediska Ohře 229 pasažérů. Do Tesca jelo 179 klientů a do Kauflandu zamířilo 101 cestujících. Senior Expres vloni ujel celkem 13 940 kilometrů. Od začátku letošního roku přepravily pracovnice Senior Expresu k 13. červenci 2509 seniorů. Denně tak v průměru cestovalo 18 lidí, kteří jeli nejčastěji do polikliniky (v 269 případech) a do nemocnice v Sokolově (v 243 případech).  

Zdroj: Město Sokolov



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy