Sokolov: Studie náplavky počítá se zakrytím nevzhledného parovodu (TV Západ)

Zatraktivnit část podél řeky Ohře v Sokolově by měl v následujících letech projekt náplavky, který více otevře břehy a zlepší pohled i pro projíždějící vodáky a cyklisty.

dezinfekce

Nejproblémovější prvek, stávající vedení parovodu, by měl být zakrytý paravánem ve žluté barvě. 

„Ten prostor řeky Ohře u Krejcarové lávky vždy bylo historické místo, kam kde lidé korzovali, byla to promenáda. Víme, že tam byly mlýny a je to místo, které si zaslouží určitě, abychom ho trochu zrenovovali. To, co tam bohužel je a co už nezměníme, je ten parovod. Takže jsme hledali alternativní řešení, jak ten parovod zakrýt. Proto jsme si nechali zpracovat studii, která bych řekl, že je poměrně sofistikovaná. Dělali to odborníci, kteří s tím mají zkušenost. Byl to i náhled zvenčí. Byla to velká pražská firma s tím, že ta studie nám de facto popisuje, co bychom všechno v tomto místě a teď se tady bavím od zdi kláštera, to znamená Krejcarová lávka až po Most lásky. To znamená, že my jsme se dohodli, že asi přišel čas, abychom zadali projektovou dokumentaci, ze které nám vyjde z de facto parametrů výkaz výměr, kolik nás ty jednotlivé komponenty budou stát. Co je podstatné, celá ta záležitost by měla řešit právě zakrytí toho stávajícího provozu formou určitého paravanu, vypadá to moc hezky, který bychom chtěli využít k tomu, abychom nalákali občany nebo turisty, kteří projíždí Sokolovem a není jich málo, ať je to na kolech, nebo je to na lodích, aby de facto se šli podívat do města, aby se šli podívat do centra. Řešíme i to, že v jednom místě, kde máme ten parovod, bychom udělali podchod. I to je v řešení. A pak samozřejmě takové ty standardní záležitosti, jako jsou pontony, lavičky, lampy, vodní herní prvky pro děti, aby to opravdu bylo odpočinkové místo, kam třeba naši občané, rodiny s dětmi si rádi zajdou, posedí. Co se týče celé té oblasti, tak počítáme s tím, že bychom nějakým způsobem začali řešit i ty ostrůvky. To znamená, aby ten občan, který si tam sedne, tak jsme tam vytvořili nějaké hnízdiště pro ptáky a bylo to prostě takové přirozené, příjemné místo pro odpočinek,“ popsal starosta Sokolova Petr Kubis. 

Studie, která Sokolov vyšla na 233 tisíc korun, je k dispozici na webových stránkách města s odkazem v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy