Sokolov: V okolí Alfy je poslední neopravený dům, přibude i parkoviště (TV Západ)

Dříve problémové území města Sokolova okolo kina Alfa, které v minulosti vlastnilo jak město, tak soukromý majitel, se v současné době stává normální lokalitou se slušným bydlením. Město odprodalo poslední z činžovních domů a chystá další parkovací plochy pro nové obyvatele.

dezinfekce

„Sokolováci, kteří tady žijí déle, tak ví, jak to tam vypadalo kolem Alfy. V současné době tím, že to má vlastně Sokolovská uhelná, které jsme prodali vlastně poslední řadu domů v ulici Hornická, takže tam, co máme informace, tak by se mělo začít realizovat v příštím roce. Já si myslím, že se to opravdu proměnilo i z hlediska skladby obyvatel. My jsme to na to navázali tím, že upravujeme i naše kino Alfa. To znamená, že máme tam hotovou terasu, teď upravujeme oplocení, to znamená, má nový nástřik. Myslím si, že lidé by mohli navštěvovat právě i tento prostor tak, aby se třeba šli pobavit. Nebo počítáme s tím, že by tam mohlo být i nějaké dětské hřiště. To, co jsme slíbili, tak bychom v letošním roce chtěli splnit. A další parkoviště, to znamená po zdemolované domu v ulici Hornická. To znamená jsme vysoutěžit zhotovitele, který by vlastně měl do konce roku zde vybudovat šestnáct parkovacích míst, protože tam došlo vlastně i k dopravní úpravě. To znamená, že už je tam jednosměrná komunikace, takže některá místa tam chybí. Nicméně je potřeba říct, že třeba za Herbou v Sokolově je plno nových dalších míst, takže to parkování tady určitě je,“ uvedl sokolovský starosta Petr Kubis. 

Pozemky mezi domy jsou nyní předmětem dohody města s novým vlastníkem o výpůjčce tak, aby se sjednotil celkový vzhled. 

„Lidé si tam různě dávají takové ty plachty a podobně, takže by to mělo trošku vypadat, ať to území je celé pěkné. A další asi důležitá věc, že Sokolovská uhelná má již připravenou studii parkování mezi domy. Takže teď probíhá komunikace s dopravním inspektorátu a dopravním úřadem a oni sami by tam chtěli ještě vybudovat další parkovací místa pro vlastní občany, kteří bydlí v těch bytových domech,“ dodal Kubis. 

Bonusem pro město Sokolov je mimo jiné i více než stovka nových občanů města, kteří si po přestěhování do této lokality zřídili status trvalého pobytu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy