Sokolov: Zpěv ve sváteční 17. listopad a program Adventu (TV Západ)

U příležitosti výročí státního svátku 17. listopadu bylo město Sokolov osloveno iniciativou Díky, že můžem, aby se připojilo ke dvaceti městům v ČR, ve kterých se 17. listopadu v 17:11 hod. rozezní z amplionů místních rozhlasů reprodukce písně Modlitba pro Martu zpěvačky Marty Kubišové.

dezinfekce

Městský dům kultury, který byl v listopadových dnech roku 1989 místem setkání, se nyní stal již tradičním místem pro připomínku naší historie. Na balkóně slavnostně v národních barvách nasvícené budovy v symbolický čas 17:11 hodin zazněla píseň Modlitba pro Martu v podání zdejší zpěvačky Lucie Večeřové. A poté ještě tři další, při kterých si pár desítek shromážděných lidí mohlo připomenout hodnoty tohoto svátku a zapálit svíčky. 

Další očekávanou společenskou akcí bude blížící se Advent. Začíná na Starém náměstí v neděli 27. listopadu od 14:30. V 16 hodin se představí hudební skupina Patrola Šlapeto. O dvě hodiny později vystoupí zpěvačka, herečka a moderátorka Monika Absolonová. Program vyvrcholí rozsvěcením Vánočního stromu. 

"My jsme se rozhodli, že nemáme úplně jednoduché doby, takže trošičku přizdobíme i město. Já si myslím, že si to naši občané zaslouží. A dohodli jsme se také, že na příští rok připravíme takovou rozsáhlejší koncepci, aby ta výzdoba ve městě byla zase o trošku něco lepší," uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Tradiční kulturní program pro jednotlivé adventní neděle doplní další akce. 

"Významnou akcí, což tedy bude čtvrtek 1. 12. bude koncert Hudby hradní stráže Policie ČR. Tato akce k tomuto času patří a významnou akcí, na kterou se občané hodně ptají, bude průvod čertů, který proběhne 11. prosince v ulicích města Sokolova. Co mám informace, tak přislíbilo účast asi zhruba 200 skupin nejen z České republiky, ale i ze zahraničí," přiblížil Kubis. 

V programu adventních nedělí se dále uskuteční koncerty Leony Machálkové, Štefana Margity, Magdy Malé a Žalmana a spol. Celý program adventu vyjde město na zhruba půl milionu korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy