Sokolov: Zvýšené výdaje za energie se dotknou i města (TV Západ)

Všeobecný růst cen se dotýká nejen peněženek občanů, ale také výdajů měst a obcí. I město Sokolov počítá s vyššími výdaji, a to především za energie.

dezinfekce

"Město Sokolov nejvíce tíží dopady cen elektrické energie. S vytápěním, díky tomu, že jsme na CZT (Centrální zásobování teplem), tak ten nárůst není tak není nějak znatelný velmi. Ale elektrická energie určitě je velká částka. To, co zatím víme, tak jsou náklady na chod Městského úřadu, na Sokolovskou bytovou a na veřejné osvětlení. Zatím jen částka v těchto třech odvětvích je 5,5 milionu plus třeba ještě elektrická energie na bazén je navíc +2 miliony a nemáme zatím přesně vyčísleny náklady na zimní stadion, které budou opravdu asi také citelné," přiblížila největší předpokládané výdaje starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Město přesto nepředpokládá omezování provozu jmenovaných zařízení. 

"Zařízení se to  nedotkne, nechceme sahat do nějakého omezování sportu, ale dotkne se to samozřejmě rozpočtu města. Ale tím, že jsme hospodařili vždy dobře, tak nemusíme sáhnout k nějakým drastickým opatřením. Ty finanční prostředky máme," uklidnila nejen sportovní veřejnost Oulehlová. 

Cena tepelné energie z centrálního zásobování teplem pro lokalitu Sokolov se pro rok 2022 zvedla o necelých 14 procent, což je oproti jiným zdrojům tepla minimální nárůst, a tak centrální zásobování teplem zůstává jednoznačně nejlevnějším a nejspolehlivějším zdrojem tepla.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy