Sokolovsko: Dvojice kradla naftu

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 29 a 31 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

dezinfekce

Dvojice mužů měla společně od poloviny srpna do října letošního roku krást motorovou naftu ze zaparkovaných či odstavených pracovních strojů. Společně takto jednali v šesti případech. V dalších dvou případech kradl naftu devětadvacetiletý muž sám. Naftu odcizili v několika obcích i městech na Sokolovsku, ale ve dvou případech také na Plzeňsku.

V polovině srpna se společně vydali k dolovému území na Sokolovsku, poškodit víčko nádrže a z rypadla odčerpali zhruba 300 litrů motorové nafty. O několik dní později měli takto motorovou naftu krást na Plzeňsku. V jednom případě z nákladního automobilu a ve druhém případě z traktoru.

Devětadvacetiletý muž sám odcizil naftu ve dvou případech na Sokolovsku. V Kynšperku nad Ohří vnikl na pozemek a naftu odčerpal z několika zaparkovaných pracovních strojů.

Společně dvojice naposledy kradla v polovině září, kdy se vydala do areálu společnosti poblíž Chodova a z pracovního stroje odcizili zhruba 300 litrů nafty.

Během několika týdnů tak dvojice společně odcizila pohonné hmoty v hodnotě zhruba 70 tisíc korun. Poškozením víček nádrže způsobili muži škodu ve výši přibližně 20 tisíc korun. Devětadvacetiletý muž sám svým jednáním způsobil škodu zhruba 12 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy