Sokolovsko: Obtěžoval svou bývalou družku

Policisté z obvodního oddělení Kynšperk nad Ohří sdělili podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a nebezpečného pronásledování jednatřicetiletému muži ze Sokolovska.

dezinfekce

Ten měl na přelomu listopadu a prosince letošního roku kontaktovat svou bývalou družku. Tu měl kontaktovat telefonními hovory, zprávami, klepáním na dveře bytové jednotky nebo také hlasitými projevy mimo budovu, kde žena bydlí. Nejméně ve dvaceti případech se ženu pokoušel kontaktovat také pomocí sociálních sítí. Ve druhé polovině listopadu letošního roku měl kolem půlnoci přijít před dům své bývalé družky a do okna jí začít házení kamení. Následně měl vyšplhat na její balkón. Žena následně zavolala na linku 158. Policisté muže po příjezdu vyzvali, aby balkón opustil, což učinil. 

O dva týdny později měl opět přijít za svou bývalou družkou, kterou se snažil několikrát osobně kontaktovat. Přitom se domáhal předání osobních věcí bez účasti nezúčastněné oprávněné osoby případně policejního orgánu, čímž porušil úřední rozhodnutí Okresního soudu v Sokolově. Ta ho ale měla ignorovat, a tak muž po chvíli odešel pryč.

V případě prokázání viny muži hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy