Sokolovsko: Opakovaně se dopustil krádeží

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

dezinfekce

Obviněný muž se měl dopustit nejméně čtyř krádeží v několika městech na Sokolovsku, a to od října loňského roku do první poloviny února letošního roku. 

Například ve druhé polovině října loňského roku měl na jednom z nádraží počkat, až na zastávce zastaví osobní vlak. Po zastavení do něj následně vstoupil prostorem určeným pro cestující, odkud se poté dostal neuzamčenými dveřmi do kabiny strojvedoucího. Tam si všiml batohu, který prohledal. Našel v něm peněženku, ze které následně odcizil finanční hotovost nebo platební kartu. S tou pak byly provedeny dva neúspěšné pokusy o výběr finanční hotovosti z bankomatu, nebo jedna platba na jedné z čerpacích stanic. 

Další krádeže se měl muž dopustit ve druhé polovině ledna letošního roku kolem druhé hodiny ranní. To měl vniknout na jeden z pozemků, ze kterého se následně dostal na sousední neoplocený pozemek, na kterém se nacházela zahradní chatka. Na té měl poškodit WiFi přijímač. Z vedlejší kůlny měl následně odcizit tři palubkové nástavky na včelí úly a z místa odešel. 

K poslední krádeži se měl obviněný muž vydat v první polovině února letošního roku. To se měl zaměřit na zaparkovaný kamion značky Mercedes – Benz. Za pomoci přineseného nářadí měl poškodit víčko nádrže nákladního vozidla, přičemž se dostal do samotné nádrže. Z té měl následně odčerpat několik desítek litrů motorově nafty. 

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 80 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky. 

nprap. Jan Bílek


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy