Zavedený zdravotnický e-shop SZO.cz získal renomovaný certifikát ISO 13485

Odborný internetový obchod SZO.cz obhájil certifikaci ISO 13485 od uznávané britské společnosti NQA se zaměřením na Distribuci, dovoz a servis zdravotnických prostředků.

dezinfekce

Zmíněný e-shop se dlouhodobě zabývá distribucí a servisem lékařských přístrojů a také prodejem dezinfekčních prostředků. Zdravotnický sortiment následně dodává například do nemocnic, ordinací, laboratoří, domovů důchodců a další institucím působících v segmentu zdravotnictví.

Provozovatelem eshopu SZO.cz je na českém trhu již mnoho let zavedená společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. Ta se nyní může pochlubit velmi hodnotným certifikátem ISO 13485, který získala od společnosti NQA. Získaný certifikát se podle normy ČSN EN ISO 13485:2016 vztahuje na celý systém managementu organizace vyrábějící nebo dodávající zdravotnické prostředky a příslušné služby.

Certifikát ISO 13485 je zárukou pro zákazníky

Certifikáty všeobecně vnímáme jako ocenění firmy za její profesionalitu a odbornost. Stejně tomu tak je i v případě certifikátu ISO 13485, který prokazuje, že firma KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. klade větší důraz na řízení rizik v průběhu realizace produktu. Řízení rizik je zaměřeno na celý životní cyklus zdravotnického prostředku od návrhu a vývoje, přes výrobu, skladování a distribuci, instalaci, poskytování servisu včetně vyřazení a likvidace zdravotnických prostředků a také poskytování souvisejících činností.

Certifikát ISO 13485 přináší vyšší požadavek na plnění legislativních předpisů. Jako úplně nový článek se v této souvislosti objevuje požadavek na podávání zpráv regulačním orgánům. Certifikace klade větší důraz na řízení a kontrolu dodavatelsky zajišťovaných procesů (outsourcing), sjednocuje požadavky na validaci software pro různé aplikace a zdůrazňuje požadavek na vhodnou infrastrukturu a její kvalifikaci, zvláště pro výrobu sterilních zdravotnických prostředků a zaměřuje větší pozornost i mechanismu zpětné vazby včetně zvyšování nároků na řízení reklamací.

Vysoká kvalita poskytovaných služeb

Přínos zmíněného certifikátu je v dodržení závazku v případě plnění zákonných požadavků a požadavků předpisů, garanci stálosti výrobního procesu a tím i stabilní a vysoká kvalita zákazníkům poskytovaných služeb a produktů.

Držitel certifikátu prokazuje vhodnost, účinnost a efektivnost vybudovaného systému managementu jakosti. 

Certifikát potvrzuje zkvalitnění systému managementu, zdokonalení organizační struktury organizace, zlepšení pořádku a zvýšení efektivnosti v celé organizaci, optimalizaci nákladů - redukce provozních nákladů, snížení nákladů na neshodné výrobky, úspory surovin, energie a dalších zdrojů a zvýšení důvěry veřejnosti a státních kontrolních orgánů k výrobci zdravotnických prostředků.

KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. 
Božkovská 646/38, 326 00 PLZEŇ - Slovany

E-shop: www.szo.cz
Telefon: 377 424 999
E-mail: krasny@szo.cz

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy