Zítra startuje Mezinárodní on-line festival audiovizuální tvorby dětí a mládeže

A-FilmTeensFest je festival audiovizuální tvorby nejmladších ve věku od 7 do 21 let. Navazuje na Teenfilmfest, který se uskutečnil v roce 2019 v pražském kině Světozor a v roce 2020 pokračoval online projekcemi filmů pro školy. Přináší aktuální koncept, ve kterém chtějí organizátoři pokračovat i v budoucnu.

dezinfekce

Součástí festivalu jsou též workshopy, talk show, Q&A (rozhovory s autory) a streamované hodnocení poroty. Vítězové jednotlivých kategorií budou oceněni v Kině Pilotů dne 4. prosince 2021. Festival zakončí streamované hodnocení poroty a projekce vítězných filmů dne 5. prosince 2021.

Čeští a zahraniční mladí autoři budou společně soutěžit v pěti žánrových kategoriích a dále ve čtyřech podkategoriích dle věku tvůrců, celkem je 20 základních soutěžních kategorií. Kromě vítězství v jednotlivých kategoriích si za své počiny mohou odnést také jedno z 8 mimořádných ocenění, např. Cenu V. Jasného a Ben Barenholtz Award.

„Při výběru filmů se zaměřujeme na aktuální témata, jako např.: šikana, příroda a člověk, kybersvět, diskriminace, národnostní menšiny, láska v různých podobách, rodina a vztahy,“ uvedla  ředitelka festivalu Zuzana Dražilová.

„Workshopy například na témata „Šikana na internetu a duševní zdraví mládeže“ a „Kybersvět a rozlišování informací“ se uskuteční ve spolupráci se ZŠ Kladská a Campanus v Praze a budou streamovány z těchto škol. Workshop pro začátečníky se uskuteční také v angličtině z Londýna. Výhodou festivalu je jeho on-line prostředí, takže filmy a doprovodný program mohou sledovat i žáci v karanténě, z pohodlí domova,“ dodává.

Festival nabízí celkem 172 filmů (včetně několika videoklipů a znělek) z celkem 22 různých zemí, např. z Pákistánu, Jižní Koreje, Austrálie, různých zemí Evropy, USA, Kanady apod., 93 z nich je zahraničních a 79 českých. Partnerskými organizacemi a festivaly jsou např. Youth Cinema Network, Fresh IFF (Irsko), Camera Zizano (Řecko), Film Factory (Slovinsko), NUFF (Norsko), Next FF (Dánsko), Lahore ICHFF (Pákistán), Madrese IFF (Irán), BIKY (Jižní Korea), SPARKS (Velká Británie), Reel Youth (Kanada), IYFF Plasencia Encorto (Španělsko), Bibiana (Slovensko) Umělecká agentura Ambrozia a Asociace pro filmovou a audiovizuální výchovu (ČR) a další. 

V porotě zasednou režisérka a dokumentaristka Barbora Chalupová, kameramanka Jana Hojdová, herečka Anna Čtvrtníčková, scénáristka Iva Jestřábová-Kašpárková, režisér Robin Kvapil, střihač Martin Mlynarič, animátor Michael Carrington, herečka Nela Boudová a novinář Jan Tuna. 

AFTF je platformou pro prezentaci, vzájemné poznání, rozvoj talentů i zprostředkování českých filmů zahraničním festivalům. Jedním z jeho cílů je podpora audiovizuální a mediální výchovy na školách, která se stává nedílnou součástí našich životů. Přináší zábavu, nové informace a poznatky, inspiraci, tvořivost, spolupráci, prevenci a představení mladé generace, která je naší budoucností.

Polovina vstupného pokryje filmové workshopy pro dětské domovy.

Podrobný program a další informace jsou uvedeny na webových stránkách festivalu. Filmy jsou postupně představovány na facebookovém profilu „A-Filmteensfest 2021“ a na YouTube kanálu.

Festival začíná 14. listopadu 2021 ve 14 hodin.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 13.11.2021 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy