ZPRÁVY Kultura Karlovarský kraj

2004 – Cheb: Na hradě se slavil keltský svátek Beltine (TV Západ)

Poslední dubnovou noc a první květnové dopoledne zaplnily areál chebského hradu stovky příznivců keltské kultury. Cheb byl totiž pro letošní rok vybrán členy sdružení Bratrstvo Keltů jako místo konání už desátého ročníku mezinárodního svátku keltské kultury Beltine.

0

Včera 1 Editor

2004 – Cheb: Muzeum otevřelo nové badatelské centrum (TV Západ)

V nových prostorách chebského krajského muzea na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad bylo v pondělí 26. dubna otevřeno Regionální badatelské centrum. Slavnostního křtu se vedle představitelů města a kraje zúčastnili také zástupci muzeí a knihoven z karlovarského i plzeňského regionu.

0

Před 2 dny 1 Editor

2004 – Cheb: Na náměstí proběhly oslavy vstupu do EU (TV Západ)

Bohatý program ke vstupu naší země do Evropské unie byl připraven také na chebském náměstí krále Jiřího z Poděbrad. Na pódiu zde vystoupil například známý písničkář Pavel Dobeš nebo někteří účastníci souběžně probíhajícího keltského svátku Beltine.

0

Před 4 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Oslavy vstupu do Evropské unie (TV Západ)

Sokolovské oslavy vstupu naší republiky do Evropské unie začaly slavnostním shromážděním před budovou radnice. Po státní hymně tady s krátkým projevem vystoupil karlovarský hejtman Josef Pavel.

0

Před 5 dny 1 Editor

2004 – Cheb: Lidé si připomněli 59. výročí osvobození města (TV Západ)

Pietní akt u příležitosti 59. výročí osvobození Chebu proběhl v sobotu čtyřiadvacátého dubna u památníku padlých amerických vojáků v Městských sadech.

0

Před 6 dny 1 Editor

2004 – Sokolov: Lidé si mohli nechat zdarma prohlédnout bicykl (TV Západ)

Zhruba čtyři desítky sokolovských cyklistů využily v sobotu čtyřiadvacátého dubna možnosti nechat si bezplatně prohlédnout svoje kolo. Zdejší Středisko prevence kriminality uspořádalo v Domě dětí a mládeže už čtvrtý ročník cyklistického Dne otevřených dveří.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: DDM připravilo 8. ročník Rodinné rallye (TV Západ)

Třiadvacet posádek nejen z Chebska, ale dokonce i z Plzně se zúčastnilo osmého ročníku Rodinné rallye, který v sobotu čtyřiadvacátého dubna pořádal chebský Dům dětí a mládeže Sova.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Sokolov: Kino Alfa připravilo řadu novinek (TV Západ)

Celou řadu novinek připravuje pro své diváky sokolovské kino Alfa. Chce jim totiž nabídnout daleko více než pouze samotné promítání filmů.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: Galerie 4 vystavuje foto Záznamy J. Šiguta (TV Západ)

Chebská galerie 4 představuje v současné době fotografické práce Jiřího Šiguta. Kolekce zhruba šedesáti snímků nese název Záznamy.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: Infocentrum má nové vnitřní vybavení (TV Západ)

Nové vnitřní vybavení si ve čtvrtek 15. dubna mohli poprvé prohlédnout návštěvníci chebského Infocentra, které sídlí v Grünnerově domě na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

0

Před týdnem 1 Editor

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s novým maximálně širokým plátnem a projektorem s novou 3D technologií má také nové koberce, taolety a sedačky - ty po 20 letech změnily barvu z modré na vínovou.

0

Před týdnem 3 Admin

2004 – Cheb: Na vernisáži v knihovně se podávala africká jídla (TV Západ)

V předsálí půjčovny pro dospělé chebské knihovny probíhá v těchto dnech výstava nazvaná Afrika, země snů a skutečností. K vidění je tady několik desítek naučných knih i překladů beletrie afrických autorů pocházejících ze zdejšího knižního fondu.

0

Před týdnem 1 Editor

2004 – Cheb: V bývalém kulturním domě vzniká Klub pro mládež (TV Západ)

V září, tedy zhruba o půl roku později oproti původním plánům, má začít fungovat Klub pro mládež v objektu bývalého kulturního domu na chebském sídlišti Zlatý vrch. Důvodem několikaměsíčního zdržení jsou opravy, které bylo, v řadu let téměř nevyužívané budově, potřeba provést.

0

Před 2 týdny 1 Editor

Karlovy Vary vstoupí do nové lázeňské sezony o víkendu od 3. do 5. května

Nová lázeňská sezona v Karlových Varech bude tradičně zahájena o prvním květnovém víkendu. Od pátku 3. května do neděle 5. května budou ulice, promenády, kolonády, parky a další místa žít hudbou, tancem, divadlem.

0

Před 2 týdny 3 Admin