2004 – Cheb: Proběhl 3. ročník učňovské soutěže jízd zručnosti (TV Západ)

Ve čtvrtek dvaadvacátého dubna se po chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad projížděl traktor s valníkem. V dolní části u historického Špalíčku totiž probíhal už třetí ročník jízdy zručnosti, kterou pro studenty středních odborných škol a učilišť z celých západních Čech pořádá chebská Integrovaná střední škola.

dezinfekce

„Rozhodující je čistý průjezd celou tou disciplínou, nesmí porazit branku žádnou, protože za to má trestné body a v případě, že součet trestných bodů je stejný, tak rozhoduje rychlost, čas, který ten závodník projede soutěžní tratí,“ popsal hlavní pořadatel závodu Jiří Houtke. 

Pro soutěžící bylo přitom na trati připraveno sedm překážek, a to například simulovaná garáž, do které bylo třeba zacouvat valník.

„Řidičák na traktor mám dva měsíce, což moc dlouho není a s traktorem jsem moc nenajezdil. Byl jsem na třech trénincích akorát, který jeden trval dvě hodiny, takže šest hodin vlastně jsem trénoval,“ uvedl soutěžící z Chebu Lukáš Folk. 

Letošního ročníku závodu se zúčastnilo šestnáct soutěžících, mezi kterými byla dokonce i jedna dívka.

„Nejtěžší bylo to couvání, jinak to bylo v pořádku všechno, v klidu bych řekla, že jsem to zajela dobře,“ přiblížila účastnice ze Stříbra Tereza Havlanová.

Pohár pro vítěze si nakonec odnesl Antonín Wollner ze Střední dopravní školy v Plzni - Křimicích. Druhý pak skončil Jiří Gendráč z pořádající Integrované školy a třetí Michal Koňaryk. Všichni tři si také vybojovali postup do celostátního kola soutěže, které proběhne v srpnu v Českých Budějovicích v rámci výstavy Země živitelka. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy