Z karlovarského letiště nyní do Turecka, příští rok i na Krétu

0

letiště, letiště karlovy vary, turecko, riviéra, cestující, karlovy vary, dovolená, prázdniny, cestování, region24


Karlovarské letiště ožilo a odletová hala se včera vpodvečer letos poprvé zaplnila cestujícími. Klienti cestovní kanceláře Čedok, která během letní sezóny nabídne jako první na českém trhu odlety přímo z Karlových Varů, zamířili ve středu 15. června 2022 před 22. hodinou vyprodaným letadlem Smartwings na dovolenou na Tureckou riviéru.

O prodeje pobytových i poznávacích zájezdů do Turecka, které spojení bez mezipřistání umožňuje, je enormní zájem i v dalších termínech. Poptávku po cestování a potenciál celé spádové oblasti vidí Čedok i do budoucna, příští rok proto nabídne přímé lety nově také do Řecka.

Na prvním přímém letu této sezóny odletěli klienti Čedoku do Antalye na palubě Boeingu 737-800 letecké společnosti Smartwings, který má konfiguraci se 189 sedadly v ekonomické třídě. Na letadlo s registrací OK-TVX čekala po příletu na karlovarského letiště tradiční vodní slavobrána od místních hasičů. 

Klienti, kteří si chtějí ještě letos užít dovolenou v Turecku, by neměli nechávat rezervaci zájezdu na poslední chvíli. I přes navyšování kapacit pokojů zejména ve čtyřhvězdičkových a pětihvězdičkových hotelů s all inclusive, termíny a pobyty rychle mizí. Velký zájem je i o poznávací okruhy, například s návštěvou Pamukkale, Bursy nebo Istanbulu.

„Turecko v letošní letní sezóně vede žebříček nejoblíbenějších turistických cílů a vyprodaný první odlet z Karlových Varů do Antalye rekordní poptávku jen potvrzuje. Zájem o zájezdy na Tureckou riviéru a přímé spojení z karlovarského letiště mají navíc také klienti z širší spádové oblasti, proto chceme tento potenciál naplno využít. V příštím roce proto na letošní spolupráci navážeme a přidáváme další destinaci. Od začátku června 2023 nabídneme klientům také charterové lety z Karlových Varů na Krétu, “ oznámil u příležitosti zahájení provozu Stanislav Zeman, generální ředitel Čedoku.

Během příští letní sezóny tak budou mít cestující možnost odletět na dovolenou přímými lety z Karlových Varů kromě turecké Antalye také na nejoblíbenější řecký ostrov Kréta. Do hlavního města Heraklionu zamíří chartery ze západních Čech jednou týdně již od června příštího roku a doplní tak nabídku zájezdů do Turecka. Čedok plánuje spustit prodej zájezdů do nové destinace v Řecku i na oblíbenou Tureckou riviérou na další léto již letos během srpna.

„Těší nás, že občané Karlovarského kraje opět mohou letět na dovolenou přímo z karlovarského letiště a věřím, že jejich zájem předznamená pokračování spolupráce s Čedokem a nabídku další atraktivní destinace. V budoucnu by pak letiště mohlo nabídnout nejen charterové lety, ale také pravidelné linky. Všem lidem, kteří z Karlových Varů odlétají a budou odlétat do turecké Antalye, přejeme šťastnou cestu a odpočinkovou dovolenou,“ řekl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Intenzivní spolupráci s Čedokem ocenila také jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus: „Vítáme potvrzení Čedoku, že příští rok se rozšíří nabídka odletů z Karlových Varů o Krétu a bude tak pokračovat oživení provozu na našem letišti.“

Zdroj: Krajské listy




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář