2002 – Cheb: Fotbalový Union desklasoval Nepomuk 7:0 (TV Západ)

Ve 20. kole oblastního přeboru přivítali chebští fotbalisté sestupem ohrožený Nepomuk. Přestože hosté dokázali v posledních dvou zápasech přehrát Toužim i v tabulce třetí Sušici, jasným favoritem tohoto duelu byli hráči Unionu.

dezinfekce

Úvod zápasu příliš vzrušení více než třem stovkám diváků nenabídl. Zaujala snad pouze akce domácího Čížka ze sedmé minuty, který ve výhodné pozici jen těsně minul bránu. Ve 22. minutě měli první, a jak se později ukázalo také poslední, šanci je skórování hosté, ale Slachovi se centrovaný míč z pravé strany dopravit do sítě nepodařilo. 

V závěrečné čtvrthodině první půle se hráčům Unionu podařilo soupeře zatlačit před vlastní šestnáctku. Skóre se poprvé měnilo ve 40. minutě, kdy centrovaný míč dostal až k volnému Kunovi, který střelou k tyči poslal domácí do vedení. 

Do kabin ale Union nakonec odcházel s dvoubrankovým vedením. Ve 44. minutě našel Hynek v šestnáctce úplně volného Tomáše Bauera a ten nedal tvrdou střelou k tyči hostujícímu brankáři Kosmanovi nejmenší šanci. 

Ve druhém dějství působili již hráči Nepomuku zcela odevzdaným dojmem, takže domácí mohli divákům předvést střeleckou exhibici. Na 3:0 zvýšil v 53. minutě tvrdou ranou z devatenácti metrů kapitán Švajner. O sedm minut později přehodil hostujícího gólmana Čížek a bylo to již 4:0. Střelec branky ale při této akci narazil po souboji s hostujícím obráncem kolenem na tyč a zápas tím pro něho předčasně skončil. 

V minutě 63. vnikl odvážně do velkého vápna rychlonohý Florus a střelou podél vyběhnuvšího Kosmana zvýšil na 5:0. Čtvrthodiny před koncem zápasu překonal hostujícího gólmana technickým lobem střídající Sláma, který byl v té chvíli na hřišti necelou minutu. 

Na konečných 7:0 uzavřel účet zápasu svojí druhou brankou Švajner, který z blízka dorazil do sítě centrovaný míč. Poslední domácí utkání sehraje Union v sobotu 22. června, kdy od 17 hodin hostí domažlickou Jiskru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
24.06.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy