2002 – Cheb: V KASSu proběhl další Rockfest, přijeli Plexis (TV Západ)

Pátek 10. května patřilo chebské Produkční centrum v Kamenné ulici rockové muzice. Ve velkém sále se zde konal druhý ročník Rockfestu, tentokrát za účasti devíti stylově různorodých kapel. Domácí scénu zde zastupovali hardrockoví veteráni Plektrum a tvrdší kapely Blackmailers a Pandemia.

dezinfekce

Dnes již téměř crossoverový Blackmailers, kteří příští rok oslaví 10 let od založení, při svém vystoupení pokřtili nové, v pořadí druhé album nazvané Krysí svět, které potvrzuje jejich posun od ortodoxního metalu k daleko pestřejší muzice. Tuto desku již také nazpíval nový zpěvák Radek Harant, který za mikrofonem nahradil kytaristu a mimochodem také organizátora chebských rockfestů Václava Šmejkala. 

Jedna z nejlepších tuzemských deathmetalových kapel, chebská Pandemia, na Rockfestu představila svůj nový koncertní program Personal Demon. Stejnojmenná deska, kterou skupina před nedávnem nahrála ve studiu Petra Jandy Propast, a která má obsahovat také CD-ROM s obrazovým materiálem, se pak objeví koncem léta. Stejně jako album předchozí vychází u americké, na takovouto muziku specializované firmy Lost Disciple. 

"Je to pořád deathmetal takového rychlejšího kalibru, ale samozřejmě ta kapela se vyvíjí časem. Je tam poznat vývin, není to samý jako třeba na první desce, ale styl je podobný," popsal hudební styl kytarista kapely Alex Marek.

"Spokojení celkem jsme, samozřejmě by to člověk pořád upravoval po tom studiu, ještě by to udělal jinak, ale v rámci možností to dopadlo docela dobře, jsme spokojení," dodal baskytarista Jaroslav Friedrich.

Hlavním tahákem Rockfestu bylo vystoupení pražské punkové legendy Plexis, která v Chebu zahrála vůbec poprvé. Rovněž Plexis se chtějí ještě v průběhu letošního roku vydat do studia a jejich chystaná deska má být, podobně jako poslední dvě alba, ryze punková. 

"Nová deska, my to máme tak v plánu, že to už v žádném případě nechceme točit pod nějakou firmou, protože poslední dvě Cdčka dopadly tak, jak dopadly, takže to bylo strašně předražený na krámech, my jsme s tím nemohli nic dělat, takže si to budeme dělat vlastním nákladem a něco by se mělo začít, počítám přibližně v září, bychom mohli jít do studia. Takže potom, když to vyjde, tak v podstatě chceme dosáhnout té ceny, aby bylo Cdčko maximálně za 220 korun a kazeta nějakých 120 maximálně 150 korun. Téhle ceny bychom chtěli dosáhnout, protože v současné době ceny oficiálních nosičů jsou nehorázné, je mi z toho fakt špatně. Samozřejmě budeme se věnovat těm tématům, zejména potom, co tady prošel teď ten zákon o tom, že se ani nesmí zpívat o trávě atd., což mě docela baví, protože se přichází do velké cenzury a bude to v podstatě takové zakázané, což trochu k punku patří, ale muzika by měla být podle mě trošičku veselejší, protože ta doba si to žádá. Trošku srandy," komentoval situaci frontman kapely Petr "Sid" Hošek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy