2002 – Cheb: Ve fotbalovém derby Union a FC se body dělily (TV Západ)

Šlágrem čtvrtého kola karlovarského fotbalového přeboru bylo dlouho očekávané chebské derby. Fotbalisté chebského Unionu v něm před rekordní návštěvností 1100 diváků hostili tým FC Cheb.

dezinfekce

Jednoznačným favoritem městského derby hraného po desetileté pauze byli fotbalisté Unionu. Ti si také od úvodních minut zápasu vytvořili územní převahu, ale do vyložených šancí se přes dobře organizovaný obranný val soupeře dostávali pouze sporadicky. 

Po čtvrthodině hry hlavičkoval Jan Bauer ve výhodné pozici vysoko nad horní tyč branky a ani pěkný průnik Davida Kuny a následná střela z hranice šestnáctky v 27. minutě gólem neskončila. Čtvrthodinu před koncem půle měli první vážnou šanci k ohrožení brány Unionu také hosté. Zahrával trestný kop zhruba ze 17 metrů. Umístěnou střelou nedal brankáři Šmejkalovi nejmenší šanci a tým FC šel tak překvapivě do vedení. 

Již o tři minuty později bylo vyrovnáno Na Hynkův centrovaný trestný kop si na vzdálenější tyč naběhl Benkovnský a hlavou srovnal na 1:1. Hosté přesto mohli docházet do kabin s jednobrankovým vedením. V poslední minutě prvního dějství fauloval Štercl v pokutovém území Prokopce, ale ten nařízenou penaltu kopl mimo bránu. 

Vše podstatné z druhého poločasu se událo v jeho úvodu. V 50. minutě si na Hynkův centr do šestnáctky pěkně naběhl Jan Bauer a poslal Union poprvé do vedení. Gólová odpověď hostů ale na sebe nechala čekat pouze necelých pět minut. Po zaváhání domácí obrany šel za míčem důrazně Osvald a pohotově srovnal na 2:2. 

Union si pak v závěrečné půlhodině zápasu vytvořil výrazný tlak. Jeho hráči se ale většinou snažili prosadit zhuštěným středem hřiště, takže vyložených šancí bylo jako šafránu. Zřejmě největší měl v 84. minutě Čížek, jehož střelu z několika kroků ale hostující gólman Vaigel reflexivně vyrazil. 

Když pak v nastaveném čase pálil Čížek pouze do boční sítě, na překvapivé dělbě bodů za remízu 2:2 se již nic nezměnilo. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.09.2022 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy