2002 – Zlatá: Policisté zadrželi čtveřici ozbrojených lupičů (TV Západ)

Čtyři rusky hovořící lupiče, kteří na sklonku července přepadli penzion a chvíli poté i bar v obci Zlatá na Sokolovsku, se sokolovským policistům podařilo zadržet během několika desítek minut. Cílem ozbrojených pachatelů se stal nejprve noční penzion Joy ležící u hlavního tahu ze Sokolova do Chebu.

dezinfekce

"Pod pohrůžkou použití pistole, kuchyňského nože a vlastním fyzickým násilím donutili dvě přítomné ženy, ukrajinské a české národnosti a muže Čecha k vydání mobilních telefonů, žehličky, šperků a finančních hotovostí. Ku škodě provozovatele penzionu pak odcizili mobilní telefon, hudební věž, alkohol a cigarety," popsala okolnosti tisková mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová. 

Podobný scénář lupiči použili zhruba o půl hodiny později v nedalekém baru Helen. Zde obrali dva přítomné Čechy, dvě Ukrajinky a jednu Moldavanku o mobilní telefony, šperky, kožené bundy, CD nosiče a finanční hotovost. Jednu z žen přitom poranili nožem na týlu a bérci, přičemž doba léčení si vyžádá 4 až 5 týdnů. Svůj lup poté cizinci naložili do Škody 120 a ujeli pryč. 

"Policie zahájila okamžitou akci, provedli jsme uzávěry výpadových silnic a do hodiny jsme pachatele dvojnásobné loupeže ve vozidle Škoda 120 na křižovatce u Nového Sedla," dodala Kašparová. 

Na zadržené muže ve věku od 26 do 41 let, kteří napáchali škodu přesahující 88 tisíc korun byla uvalena vazba. Za spáchání trestného činu loupeže jim nyní hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy