2004 – Cheb: V bývalém kulturním domě vzniká Klub pro mládež (TV Západ)

V září, tedy zhruba o půl roku později oproti původním plánům, má začít fungovat Klub pro mládež v objektu bývalého kulturního domu na chebském sídlišti Zlatý vrch. Důvodem několikaměsíčního zdržení jsou opravy, které bylo, v řadu let téměř nevyužívané budově, potřeba provést.

dezinfekce

„Na objektu byl zjištěn na konci minulého roku havarijní stav střechy, tudíž město jako vlastník muselo tuto záležitost řešit. Nyní v měsíci dubnu je již tento havarijní stav střechy odstraněn. Další problémy vznikly na topení, ale i potencionální havarijní stav na topení bude nebo by byl brzy odstraněn. To znamená, ty důvody toho zpoždění v současné chvíli již pominuly,“ uvedl vedoucí Odboru školství a kultury chebské radnice Václav Mls. 

Chebská radnice vypsala v loňském roce výběrové řízení na pronájem budovy za účelem pořádání nejrůznějších kulturních akcí. Jeho vítězem se stal jediný zájemce, místní občanské sdružení Divadlo bez hranic. To chce v objektu zřídit klub s možností posezení a upravit dva zdejší sály s potřebným zázemím. Jeden z nich by přitom měl sloužit pro menší hudební i divadelní představení a výstavy, druhý pro větší dovezené akce.

„Pracovně jsme to vždycky nazývali Klub pro mladé. Cílem však je, aby se v tomto objektu odehrávaly širokospektrální kulturní aktivity přes hudební koncerty, divadelní představení, filmová promítání a další a další další, tedy kulturní nabídka,“ vypočítal vedoucí. 

Město pronajalo občanskému sdružení celý objekt za poloviční nájemné a přispívat chce i na samotný provoz klubu.

„My jsme deklarovali vůli podporovat toto zařízení, podporovat subjekt, který si objekt pronajme pro kulturní účely. A toto plníme. My jsme dali Divadlu bez hranic grant, kterým podporujeme činnost tohoto objektu. Divadlo od nás dostalo 47 tisíc korun a má i možnost požádat si ještě do grantového systému města o podporu jednorázových akcí na druhé pololetí,“ dodal Mls. 

Hlavní cílovou skupinou klubu mají být mladí lidé od patnácti do třiceti let, ale v programu nemá být zapomínáno ani na ostatní věkové skupiny.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Vizovické Trnkobraní 2024

Hlavní zprávy

 

Vizovické Trnkobraní 2024