2004 – Sokolov: Na modernizaci sportovišť může jít až 140 milionů (TV Západ)

Sokolovská radnice se pokusí získat dotaci od Evropské unie na modernizaci sportovišť ve městě. Celkové náklady jsou odhadovány na 140 milionů korun.

dezinfekce

„A chceme tím pádem opravit a zvelebit zimní stadion, udělat tenisovou halu, umělou trávu, novou přírodní trávu, opravit sítě,“ přiblížil místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák. 

Rozsáhlé úpravy by se měly dotknout zejména sportovního areálu sokolovského Baníku.

„Počítáme, že pokud se nám podaří a Evropská unie zaplatí kolem 70 procent peněz z tohoto projektu, tak v podstatě Sokolov se stane konkurenceschopný nejenom v tomto kraji, ale v celé České republice,“ poznamenal místostarosta.

O dotaci na projekt úprav areálu Baníku už sokolovská radnice Evropskou unii neúspěšně žádala dvakrát. Třetí pokus se bude nyní týkat společného rozvojového programu zaměřeného na rozvoj cestovního ruchu. Z tohoto dotačního titulu jsou ale financovány pouze akce nad 100 milionů korun. Sokolovská radnice proto do projektu zařadila například také modernizaci hřiště u Integrované střední školy technické a ekonomické, kde se počítá s vybudováním umělého běžeckého oválu a několika sportovišť v jeho středu. Odhad celkových nákladů díky tomu stoupl zhruba na 140 milionů korun.

„Můžeme říct, že očekáváme, že kolem těch 100 milionů korun z Evropské unie dostaneme,“ specifikoval Dvořák. 

Sokolov se v posledních letech snaží změnit svoji image hornického města. Největší důraz je přitom kladen na rozšíření možností sportovního a rekreačního vyžití. Z tohoto důvodu se do oprav sportovišť investují ročně miliony korun. V současné době například probíhá na Baníku celková rekonstrukce budov se zázemím u atletického stadionu, jejíž součástí je i budování střešní nástavby s umělou běžeckou dráhou. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy