Aš: Muž se dopustil několika krádeží, včetně krádeže auta

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednadvacetiletého muže z Plzeňska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Obviněný muž se měl od konce dubna do úterý 9. května letošního roku v Aši dopustit krádeží nejméně ve třech případech.

dezinfekce

Na konci dubna, krátce před dvanáctou hodinou, si měl v Aši všimnout zaparkovaného osobního automobilu značky Volkswagen, ve kterém se nacházely klíče, které uvnitř zapomněl majitel. Vozidlo měl nastartovat a odjet s ním o několik ulic dále. Vozidlo měl zaparkovat u jedné z ubytoven a i s klíčky následně odešel. O pouhý den později, krátce před desátou hodinou, měl vstoupit do jedné z prodejen se smíšeným zbožím. Poté vzal z regálu deku, kterou si uschoval a z prodejny odešel, ani by za zboží zaplatil. 

V úterý 9. května krátce před desátou hodinou vstoupil do jedné z provozoven. Když si všimnul, že se v prostoru za barovým pultem nenachází obsluha, vstoupil tam a odcizil volně odložený mobilní telefon. Z místa poté utekl. 

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 35 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy