Barbora Strýcová se zařadí k superhrdinům! Pojede CITY TRIATHLON Karlovy Vary

Do Karlových Varů míří olympijské hvězdy, ale také amatérští sportovci z celého Česka. O víkendu 6.-8. září se v lázeňském centru už podevatenácté uskuteční CITY TRIATHLON Karlovy Vary, který vyvrcholí nedělním závodem Světového poháru. Na jeho startovní listině figuruje například hvězdné nizozemské duo Rachel Klamerová a Richard Murray. Svou olympijskou medailistku bude mít ovšem také sobotní závod pro veřejnost, kterého se zúčastní tenistka Barbora Strýcová.

dezinfekce

Světový pohár v olympijském triatlonu každoročně láká do Karlových Varů ty největší hvězdy tohoto sportu. V minulosti se ho zúčastnili například olympijští vítězové Kristian Blummenfelt a Flora Duffyová či mistři světa Vincent Luis a Beth Potterová. Poslední vítězkou je pak olympijská šampionka z Ria Gwen Jorgensenová.

„A zdá se, že na velké hvězdy se můžeme těšit také letos. Na předběžné startovní listině figuruje například vítězka tří závodů Světového poháru Emma Jeffcoatová z Austrálie. Víme ale, že startovní listina se ještě může měnit, proto si na finální podobu budeme muset počkat,“ říká ředitel závodu Vladimír Malý.

Už teď je jisté, že olympijská medailistka nebude chybět v sobotním závodě pro veřejnost, který je součástí Českého poháru v krátkém triatlonu. Na start se postaví tenistka Barbora Strýcová, která má bronz z Ria. „Bude to pro mě první triatlonová zkušenost. Ale těším se! A když už do toho jdu, chci závod dokončit tak, aby to nějak vypadalo,“ říká s úsměvem semifinalistka Wimbledonu z roku 2019, kterou čeká 750 metrů plavání, 20 km cyklistiky a 5 km běhu.

Je to blázen? Ne, je to superhrdina

Pořadatelé závodu představili pro letošní ročník nový komunikační koncept, který upozorňuje nejen na fyzickou, ale také časovou náročnost triatlonu. „Na triatlonisty je občas pohlíženo jako na blázny, kteří vstávají za tmy, aby ještě před prací stihli plavecký trénink, a zimní večery netráví u televize, ale na cyklistickém trenažéru. Pro nás jsou to ale superhrdinové, kteří se dokážou na závody připravit v šíleném kolotoči pracovních a rodinných povinností,“ vysvětluje Malý. 

K superhrdinům se tak zařadí i Strýcová. Dvojnásobné wimbledonské šampionce ve čtyřhře se teprve v květnu narodila dcerka Josefína, společně s partnerem Petrem už má dvouletého Vincenta a kromě toho sama trénuje a má také řadu dalších aktivit.

„Proto také nestíhám žádný poctivý trénink. Když se najde hodina času, snažím se dávat dohromady tělo po porodu. Ale že bych vyrazila na čtyři hodiny na kolo, to si s dětmi neumím představit. Potřebovala bych se alespoň naučit kraula, protože toho zatím neumím,“ říká.

Její partner Petr Matějček je zkušený rekreační triatlonista, doma proto řeší také přípravu na závod. „Dost se ho ptám, ale on se těm mým otázkám spíš směje. Protože se třeba bojím, že se na trati ztratím nebo že nebudu vědět, jak se v depu převléknout,“ říká Barbora s úsměvem. „Jsem velký amatér. Neználek. Ale ráda si to vyzkouším a budu to brát spíš s nadhledem. Na druhou stranu ale chci důstojně dokončit, když do toho jdu.“

Program CITY TRIATHLONU Karlovy Vary odstartuje v pátek ve volnočasovém areálu Rolava závody Českého poháru žactva a European Talents. Na stejném místě se v sobotu dopoledne uskuteční Geis Baby Duathlon pro nejmenší děti. V sobotu odpoledne bude závodit česká špička i rekreační triatlonisté – čeká je závod Age Groups, který je součástí Českého poháru. Amatérští sportovci se mohou těšit na stejné zázemí a stejně nádherné tratě, jaké budou v neděli účastníci Světového poháru, kteří se po plavecké části na Rolavě přesunou do lázeňského centra. Centrum závodu se bude nacházet na Divadelním náměstí a přímým přenosem ho odvysílá ČT Sport.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy