Cheb: Dny Evropského dědictví budou poprvé zahájeny v našem kraji (TV Západ)

Zahájení Dnů evropského dědictví (EHD), které jsou od roku 1991 významnou kulturně poznávací společenskou akcí, proběhne v letošním roce poprvé v Karlovarském kraji. Město Cheb se tak na dva dny stane centrem dění na téma Udržitelné památky.

dezinfekce

"Hlavní zahájení čeká v sobotu 10. září, kdy přijede průvod Jana Lucemburského a tím zahájí celou tuto kulturní akci. Součástí akce bude také výstava zapůjčených replik korunovačních klenotů, která proběhne v kostele Klára. Budou probíhat také různé doprovodné akce – na Krajince pivní festival, na náměstí bude pódium, různé koncerty – spolupracujeme se Západočeským divadlem. Součástí této akce bude také předání titulu nositele tradic lidových řemesel, které by měl předávat ministr kultury České republiky," uvedl místostarosta Chebu Jiří Černý. 


Během akce se uskuteční mimo jiné koncert Jaroslava Svěceného v kostele Zvěstování Panny Marie, koncert Městského dechového orchestru či videomapping z historie města. Chybět nebudou ani rytířské souboje, výstavy, včetně ukázky městské kroniky z let 1743-1748 i kroniky chebského kata Karla Hussa. Podrobný program najdete na stránkách Sdružení historických sídel v textové části reportáže

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy