Cheb: Skupinu A ve stolním tenise ovládl paralympionik Nacházel (TV Západ)

V sobotu 11. června se v chebské sportovní hale uskutečnil již 24. ročník celostátního turnaje vozíčkářů ve stolním tenise, který patří mezi největší akce v Chebu a vůbec v Karlovarském kraji tohoto typu. Pro pořadatele letos naštěstí neplatila žádná covidová omezení, a tak se mohli zúčastnit i stolní tenisté ze zahraničí.

dezinfekce

"Účast je pěkná, přijelo 42 hráčů, z toho 4 ze zahraničí, z Německa. Takže je herní část, hrají se i čtyřhry zase jako na jediném turnaji v republice a večer je takové posezení. Dneska má být hezky, tak věřím, že se to podaří," uvedl před zahájením turnaje jeho spolupořadatel Tomáš Harant. 

Sportovce během slavnostního zahájení, které proběhlo v 9 hodin ráno, pozdravil radní Karlovarského kraje Jindřich Čermák, senátor Miroslav Plevný i starosta města Chebu. 

"Tato akce má nejenom sportovní rámec, ale je i důležitá z hlediska sociálního začlenění hendikepovaných lidí do společnosti, proto město tradičně ze svého grantového systému přispívá. Tahle akce je úžasná tím, že se dokázala konat i v těch koronavirových omezeních v loňském roce. Letos už je tady účast také mezinárodní, takže i to podtrhuje její důležitost," podpořil akci starosta Chebu Antonín Jalovec. 

Turnaje se zúčastnila také Barbora Novotná, která se na Chebsko přistěhovala z Příbrami. Stolní tenis hraje rekreačně a na turnaji byla vůbec poprvé. 

"Jo, je to hrozně příjemné, všichni jsou milí, takže je to takové fajn a myslím si, že to bude zábavné," řekla před zahájením turnaje. 

A kromě svého sportovního klání se těšila také na zmíněnou společenskou část turnaje, pro kterou je mimo jiné chebská akce velmi oblíbená mezi účastníky. 

"Samozřejmě, protože to je o tom sblížení s lidmi, taky se dozvědět něco o ostatních. Myslím si, že to bude fajn," dodala Novotná. 

Důležitou součástí této sportovní události jsou dobrovolníci z řad chebských studentů, především zdravotnické školy, ale i jiných, kteří podávají hendikepovaným míčky. Zároveň zajišťují i další pomoc organizátorům. 

Soutěž je rozdělena do tří výkonnostních skupin. Ve skupině C, kde se utkávají především rekreační a začínající stolní tenisté bral prvenství Egbert Gaudigs z německého Halle. Vítězem skupiny B se stal Martin Zvolánek, druhý byl chebský Miloš Kalousek. V elitní skupině A zvítězil účastník tokijské paralympiády Filip Nacházel. Nejlepším za chebský klub byl Jiří Sucharda na 6. místě a Tomáš Harant na místě desátém. Ve čtyřhře dominovala dvojice Filip Nacházel, Vratislav Holík, který si zopakoval vítězství z loňska.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy