Cheb: Velká cena v atletice letos zařadila skok daleký (TV Západ)

Letošní, již 42. ročník, chebské Velké ceny v atletice se vyznačoval několika výraznými změnami. První z nich byl termín. Kvůli plánovanému podzimnímu Mistrovství republiky družstev v Chebu se konala již ve středu 18. května.

dezinfekce

Druhou změnou byl zcela nový retoping zlaté běžecké dráhy. A do třetice se poprvé na stadionu v Poohří uskutečnila i soutěž ve skoku dalekém. V nedávné době totiž areál získal kromě vrhačského sektoru i toto rozšíření.

Jako již tradičně, tak i letos se představila řada zdejších atletických nadějí. Navíc řada reprezentantů si v Chebu vyzkoušela svou formu. Z tříčlenného pole skokanů jasně dominovala česká stálice Radek Juška, který sice doplachtil až na rekord mítinku v hodnotě 804 centimetrů, nicméně s nepovolenou podporou větru 2,9 m/s, takže se nakonec počítal regulérní pokus 794. I tak se jedná o letošní maximum. 

Skok žen poskytl poměrně vyrovnaný souboj. Z vítězství se nakonec radovala Michaela Kučerová výkonem 619 centimetrů před Kateřinou Dvořákovou (610) a Janou Novotnou (605).

Závod mužů na 300 metrů ovládl finalista halového světového šampionátu v Bělehradě Patrik Šorm s časem 32.82. Druhý Ondřej Macík si za 33.30 vytvořil osobní rekord. Jako třetí se umístil Ukrajinec Danylo Danylenko v čase 33.56. 

Vítězství na ženské třístovce, ale i stopadesátce brala Tereza Petržilková. V obou bězích si vylepšila osobní maximum – 17.81 a 37.40. Na druhých místech vždy doběhla Němka Maike Schatschneiderová (18.11 a 38.18).

Zatímco mužské překážky se neběžely, v ženách dominovala v osobním rekordu Valérie Dzurová časem 42.93 před Ukrajinkou Mariou Mykolenko 43.48 a Marinou Kollárovou s výkonem 44.57. 

Sprint mužů na 150 metrů v Chebu se odehrál v režii německého účastníka Vincenta Graianiho, který cílem proběhl za 15.58. Druhý junior Adam Raška časem 15.76 pokořil zdejší devět let starý národní rekord. Třetí, domácí Lukáš Petrikovič si v rychlém závodě vylepšil osobní maximum na 16,29. 

Velkou cenu v atletice provázelo téměř ideální počasí a diváci, kterých letos bylo o něco méně, vytvořili závodníkům tradičně výbornou kulisu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy