Chodov: Projděte si starou základku, brzy z ní bude moderní lyceum

Možnost projít si bývalé učebny, chodby nebo šatny školní budovy v Komenského ulici a zavzpomínat si na doby minulé dostanou obyvatelé Chodova v pondělí 2. září od 16 do 19 hodin. Na tento den přichystal spolek Avantech prezentaci chystaného technického lycea, kterou doprovodí programem.

dezinfekce

„Přijďte nasát atmosféru školy, do které jste třeba i chodili a zároveň podpořte vznik jedinečného a odvážného projektu,“ zvou veřejnost pořadatelé akce s tím, že školou bude provádět český moderátor, básník a performer Filip Koryta (v 16.30, 17.30 a 18.30 hodin).

Pro návštěvníky připravil Avantech také prohlídky tabel z let minulých, představení významných partnerů budoucího technického lycea či možnost vyzkoušet si virtuální realitu, jednu z učebních pomůcek budoucnosti školy.

Školní budova v ulici Komenského se letos po deseti letech vrátila do majetku Chodova, kdy ji město převzalo od Karlovarského kraje právě pro potřeby zřízení nové střední školy.

Škola má za sebou bohatou historii a v posledních dekádách prošla několika změnami. Naposledy sloužila sokolovskému gymnáziu, ještě před tím ji navštěvovali žáci druhého stupně 1. základní školy (dnes ZŠ J. A. Komenského)

Spolek Avantech je neziskovou organizací zaměřenou na podporu vzniku špičkového technického lycea Avantech v Chodově. Cílem spolku je zvyšovat zájem veřejnosti o moderní technologie a vědu. Mezi jeho hlavní aktivity patří pořádání technologických workcampů, soutěží a popularizačních i vzdělávacích akcí. 

Zdroj: Město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy