Karlovarsko: Více než 1,3 milionu korun uvolní kraj pro středoškoláky na stipendia

Karlovarský kraj pokračuje ve výplatě stipendií pro středoškoláky. Za druhé pololetí bude více než osmi stovkám žáků krajských středních škol rozdělena částka přesahující 1,3 milionu korun. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje na svém minulém zasedání.

dezinfekce

„Jedná se o účinný nástroj, jak mladé lidi motivovat nejen ke studiu na středních školách, ale i k dosahování lepších studijních výsledků. Výše stipendia se odvíjí od toho, jaký ročník střední školy žák navštěvuje. V prvním ročníku je stanovena na jeden tisíc korun, od třetího ročníku pak přispíváme dva tisíce korun. Evidenci a vyplácení stipendií si zajišťují střední školy samy. Celkem jsme v tomto pololetí obdrželi požadavky od 16 středních škol ve výši 1 337 500 korun. Oproti minulému pololetí tak došlo opět k mírnému nárůstu,“ uvedl krajský radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Stipendia jsou poskytována žákům všech oborů vzdělání vyučovaných na středních školách zřizovaných krajem, vyjma gymnázií, lyceí a praktické školy dvouleté. Podmínkou pro získání podpory je to, že se žák vzdělává v denní formě vzdělávání a ve sledovaném období mu nebyla uložena žádná kázeňská opatření. Zároveň nemá neomluvenou absenci a je hodnocen z chování známkou „velmi dobré“. Jeho celkové hodnocení na vysvědčení musí být „prospěl s vyznamenáním“ nebo „prospěl“, přičemž musí ještě splňovat požadavky ohledně průměru. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy