Karlovarský kraj: Policie obvinila další čtyři Osoby v případu získávání řidičských oprávnění

V rozsáhlém případu trestné činnosti při získávání řidičského oprávnění bylo doposud obviněno celkem 21 osob. Vyšetřování nadále pokračuje a další obvinění se očekávají.

dezinfekce

V říjnu 2022 kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání pětice osob. „Obvinili jsme čtyřiapadesátiletého muže ze zločinu přijetí úplatku a přečinu zneužití pravomoci úřední osoby,“ sdělila majorka Kateřina Pešková. „Další čtyři muže ve věku 41, 42, 52 a 56 let jsme obvinili ze zločinu podplácení,“ dodala.

Dva z těchto mužů, ve věku 41 a 56 let, byli navíc obviněni ze spáchání přečinu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu. „Pokud jim bude prokázána vina, čtyřiapadesátiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na 10 let, zatímco zbylé čtveřici až na 6 let,“ upřesnila Pešková.

Vyšetřovatelé obvinili dalších 12 osob ve věku 27 až 55 let. „Všech těchto 12 osob, jednalo se výhradně o žadatele o řidičské oprávnění, jsme obvinili ze zločinu podplácení. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na 6 let,“ uvedla majorka Pešková.

Nedávno došlo k obvinění dalších čtyř osob ve věku 25 až 68 let. „Tyto čtyři osoby jsme obvinili ze zločinu podplácení a přečinu padělání a vystavení nepravdivé lékařské zprávy, posudku a nálezu. Jednalo se o žadatele o řidičské oprávnění, kteří použili k žádosti padělanou lékařskou zprávu,“ vysvětlila Pešková. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na 6 let.

„Kriminalisté se případem i nadále usilovně zabývají a je velmi pravděpodobné, že v nejbližší době dojde k obvinění několika dalších osob,“ uzavřela Pešková.

Zdroj: Policie.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy