Karlovarský kraj vydává nového průvodce po drobných sakrálních památkách

Ať už v Karlovarském kraji bydlíte a rádi vyrážíte na výlety za poznáním, nebo patříte mezi návštěvníky, kteří přijeli obdivovat jeho pamětihodnosti, máme pro vás skvělý tip. V průběhu září letošního roku rozšířil Karlovarský kraj svou edici „Cesty kulturního dědictví“ o další publikaci s názvem „Průvodce po významných kaplích a kapličkách v Karlovarském kraji“.

dezinfekce

„Po brožurách věnovaných archeologickému dědictví, hornickým, lázeňským a barokním památkám se jedná o další publikaci, která tentokrát představuje drobné památky sakrálního charakteru na území našeho regionu. Její autor, historik architektury, Lubomír Zeman zde představuje výčet těch nejzajímavějších příkladů samostatně stojících kaplí v široké typové škále. Věřím, že o průvodce bude stejně jako o ty předchozí zájem a že bude užitečným pomocníkem pro výlety za poznáním krás našeho malého, leč na kulturní památky bohatého, kraje,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Drobné sakrální památky, byť se nejedná o architektonicky velkolepé stavby, přinášejí přesvědčivá svědectví o životě minulých generací. Kaple a kapličky na území Karlovarského kraje mají různou podobu a architektonický styl, a to od pozdní renesance či raného baroka, přes vrcholné baroko, klasicismus a historismus, přesahující až do 30. let 20. století.  Průvodce vychází v nákladu 2 tisíc kusů a bude jej možné získat bezplatně na recepci Krajského úřadu Karlovarského kraje nebo přímo na odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu (Mgr. Hana Strnadová, tel.: 354 222 302, e-mail: hana.strnadova@kr-karlovarsky.cz ).

Zdroj: Krajské listy

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy