Karlovy Vary: Kraj se na celý den otevřel dokořán (TV Západ)

Druhý ročník akce Kraj dokořán se odehrál v pátek 17. června v areálu Karlovarského krajského úřadu. Pestrý a rozsáhlý program, který nesl podtitul "Tvoříme kraj spolu", připravila kancelář hejtmana Karlovarského kraje ve spolupráci s řadou subjektů. Vše probíhalo na celkem devíti sektorech od 9 do 19 hodin.

dezinfekce

Klíčovou součástí podniku bylo zaměření na mládež a možnosti uplatnění v regionu. Na plochách jindy určených k parkování proto vyrostla řada stánků s prezentacemi osmi středních a dvou vysokých škol, na kterých lze v Karlovarském kraji studovat. Praktické ukázky, moderní technologie, zajímavé modely i soutěže na odlehčenou provázela nabídka informací o obsahu studia, odborného výcviku, vybavenosti škol a budoucího uplatnění pro absolventy. 

V dopolední části měli návštěvníci možnost nahlédnout do prostor krajského úřadu a zúčastnit se přednášek či zasedání krajského studentského parlamentu. Student František Petřík pak jako stínový hejtman absolvoval běžný program skutečného hejtmana. Třeba i odpolední vyhlášení výsledků 6. ročníku oblíbené soutěže Dobrota kraje. V ní se letos sešlo 58 výrobků v celkem pěti kategoriích od 18 regionálních dodavatelů. 

"Přestože naopak," uvedl skutečný hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Na hlavním pódiu před budovou A se od dopoledních hodin odehrávaly výstupy slam poetry. V odpoledních hodinách nahradil básníky festival regionálních kapel. Například chebský Radiomaják, karlovarská sedmičlenná formace Funky Monx, která ovládla soutěž Top RoofTop talenty 2021 nebo šestičlenná parta Steven’s z Karlovarska. Ta přede dvěma měsíci vyhrála hlavní cenu poroty v soutěži Blues Aperitiv zajišťující postup na Blues Alive v polském Chorzówě.

Během dne se představil také Karlovarský symfonický orchestr. V areálu nechyběla zóna s občerstvením, které v parném horku přišlo velmi vhod. V doplňkových sektorech si mohly především děti pohrát v zahradě., dozvědět se informace o třídění odpadů a na starší zájemce čekala ochutnávka plánovaného literárního festivalu.na louce u krajské knihovny 

V areálu byl umístěn velký prezentační stan, v němž se veřejnost mohla seznámit s prací jednotlivých odborů krajského úřadu. Byly představeny unikátní projekty z oblasti rozvoje kraje, životního prostředí, z dopravy a další aktivity. Uskutečnily se také diskuse s významnými osobnostmi regionu, které zde vystudovaly, pracují, prosadily se ve svém oboru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.06.2022 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy