Karlovy Vary: Sportovci roku převzali ocenění v Císařských lázních (TV Západ)

V úterý 21. května se v multifunkčním sále Císařských lázní poprvé uskutečnilo slavnostní vyhlášení výsledků ankety Sportovec Karlovarského kraje ze rok 2023. Zkušený a nápaditý sportovní reportér Tomáš Budka po úvodním vystoupení Taneční skupiny Mirákl pozval na pódium hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka.

dezinfekce

Ten mimo jiné vyzdvihl význam sportu obecně a poděkoval všem, kteří se mu věnují nebo pomáhají ostatním.

„Já bych vám moc rád poděkoval všem, kteří jste tady za to, jak reprezentujete Karlovarský kraj. Poděkovat za to, že jste inspirací pro tu nejmladší generaci, která se teprve rozhoduje, kterému sportu se bude věnovat a samozřejmě poděkování patří i vám trenérům, realizačnímu týmu, bafuňářům, rodičům za setrvalou podporu. Díky, že jste přišli a přeji Vám krásný večer,“ ukončil svůj projev Petr Kulhánek. 

V kategorii Žáci – jednotlivci byl oceněn rychlostní kanoista z TJ ESKA Cheb Jan Lípa, dvojnásobný mistr ČR na 500 a 1000 metrů. Dále účastnice světového Grand Prix Juniorů v Jerevanu krasobruslařka Nela Šnebergerová z SKK OSTROV. Pro cenu si přišel i Matěj Šnobl z Basketbalového klubu Sokolov, který si svými výkony vysloužil pozvánku na try out do slavné FC Barcelony.

Žákovské sportovní kolektivy byly oceněny dva. Jako první florbalové smíšené družstvo žáků z FB Hurrican, které zvítězilo na dvou největších mládežnických turnajích. Jako druhé pak smíšené družstvo žáků běžeckého lyžování z LK Slovan Karlovy Vary, jenž obsadilo 2. místo soutěž družstev na Mistrovství ČR.

Jako hudební host se publiku představila Lenka Konvičková.

Následovala kategorie dorost, junioři – jednotlivci, ve které si pro ocenění přišel běžkař Matyáš Bauer z LK Slovan Karlovy Vary, účastník Mistrovství světa juniorů. Dále Vít Holub za plavání a vodní záchrannou službu z Plaveckého klubu Baník Sokolov, který patří mezi českou motýlkovou špičku. Oceněna byla také Anna Miřejovská, stříbrná členka týmu juniorů Světového poháru, za střelbu ze vzduchové pistole 60 ze Sportovního klubu policie Hvězda Karlovy Vary. A též několikanásobný mistr světa, zástupce chebského klubu Radioelektronika, Albert Plevný za rádiově orientační běh.

Ve stejné věkové kategorii sportovních kolektivů převzali ceny členové lukostřeleckého smíšeného družstva LK ESKA Cheb za druhé místo v první lize dorostu v terčové a halové lukostřelbě. Ocenění se dočkali také volejbalisté U22 z VK Karlovarsko, účastníci extraligy.

Poté jako druhý hudební host vystoupil Petr Vondráček.

V kategorie dospělých jednotlivců převzal ocenění hokejový útočník Buffalo Sabres Jiří Kulich, který bude nově hájit barvy klubu HC Energie Karlovy Vary. V loňském roce byl oceněn ještě v kategorii dorostu. Promítla se rovněž jeho rozhodující trefa z loňského utkání se Švédskem, která poslala juniorský nároďák do finále s Kanadou. Tým po 18 letech pak získal cenný kov z Mistrovství světa. 

Ocenění stejně jako v loňském roce obdržela také účastnice Mistrovství světa triatlonistka Barbora Stupková z TITAN sport clubu, na kterou si moderátor připravil kvíz, spočívající v hádání obsahu jejího oblíbeného pokrmu – chlebíčků. 

Za dlouhý výčet úspěchů byl oceněn atlet Tomáš Kožák z SC Start Karlovy Vary, absolutní vítěz ligy běžců KV kraje. Podobně jako v loňském roce si pro cenu přišel také šermíř Martin Rubeš mladší z Tělovýchovné jednoty Lokomotiva Karlovy Vary. Letos si stříbrnou medailí s týmem kordistů ve světové poháru v Tbilisi zajistil účast na letních olympijských hrách v Paříži. Zde tak bude po dlouhých 32 letech konečně česká účast. 

Tři zástupkyně v čele s reprezentační brankářkou Sabrinou Novotnou, která nedávno absolvovala dvojitou operaci, převzaly po roce opět ocenění za účast v nejvyšší soutěži a řadu dalších úspěchů za tým házené žen TJ Sokol Lázně Kynžvart v kategorii dospělých kolektivů. Ve stejné kategorii byla oceněna štafeta mužů běžeckého lyžování LK Slovan K. Vary ve složení Filip Štecher, Kryštof Zatloukal a Matyáš Bauer. 

Mezi handicapovanými sportovci převzal cenu para stolní tenista, člen reprezentace, Vít Špalek z TTC KARLOVARSKO 2020. Dále para hokejista Filip Veselý, bronzový z Mistrovství světa, ze Sportovního klubu vozíčkářů Sharks. A také další para stolní tenista Tomáš Novotný z SK KONTAKT KARLOVY VARY.

V kategorii trenérů byl oceněn úspěšný karatista Richard Růžička z Růžička ze Sportovního klubu policie Hvězda Karlovy Vary. A také nohejbalista Jiří Dutka z SK Liapor Karlovy Vary za něhož cenu převzal jeho syn.

Sportovní legendou byl vyhlášen Josef Pospíšil z volejbalového sportovního klubu Baník Sokolov. Úspěšný hráč kopané a hokeje, zasvětil více jak 50 let výchově volejbalistek na Sokolovsku a díky vedení krajských výběrů i celého Karlovarského kraje.

Cenu hejtmana za nejlepšího sportovce Karlovarského kraje obdržel hokejista na pozici centra Robin Sapoušek dosud působící v kanadském týmu Victoria Royals a nyní v novém angažmá HC Energie Karlovy Vary. Člen stříbrného U20 týmu na Mistrovství světa. 

Stejnou cenu v ženské kategorii získala loňská wimbledonská vítězka tenistka Markéta Vondroušová, za kterou převzala ocenění její sestra.

Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Hrady.cz - letní kulturní festival 2024

Hlavní zprávy

 

Hrady.cz - letní kulturní festival 2024