Karlovy Vary: V literární soutěži uspěl student 2. ročníku (TV Západ)

Snaha Karlovarského kraje o větší povědomí veřejnosti o pěstounské péči má řadu podob. V rámci krajské kampaně „Staňte se pěstounem“ se jednou z nich stala literární soutěž pro studenty středních škol. Autory celkem 17 prací na téma "Náhradní láska" ocenili zástupci Kraje v pátek 27. května.

dezinfekce

"Karlovarský kraj se dlouhodobě snaží rozšířit řady dlouhodobých pěstounů, ale i řady pěstounů na přechodnou dobu a vůbec rozšíření informací o náhradní rodinné péči. V Karlovarském kraji aktuálně máme 133 dětí, pro které hledáme vhodné pěstouny a z toho 9 jich je starší dvanácti let. Všechno ostatní jsou děti do 12 let, takže je tady řada lidí, kteří mají prostor poskytnout svou náruč někomu jinému. Soutěž byl určena pro studenty středních škol, u kterých už očekáváme nějaký vhled, že se dokáží vžít do situace někoho, kdo, třeba jejich vrstevníka, zažívá to, že v životě hledá. Protože to je to, s čím se potkává nejvíce dětí, které žijí, ať už v pěstounské péči nebo v ústavní výchově, s tím hledáním celoživotním,“ uvedl krajský radní Robert Pisár.

Vítěznou práci do soutěže zaslal Jakub Jungwirth z 2. ročníku Obchodní akademie a Vyšší odborné školy cestovního ruchu Karlovy Vary.

„Byl to smyšlený příběh, ale jak už jsem říkal, tak první odstavec to bylo z jednoho filmu, to jsem pojal, že jsem se tím inspiroval a byl to Shazam film. On (postava z filmu) utíkal různě z pěstounských rodin a pak se usídlil u jedné rodiny, takže to jsem tam trochu zakomponoval, ale jinak je zbytek smyšlený,“ popsal student. 

Symbolické odměny dostali všichni soutěžící a vítěz si odnesl fotoaparát INSTAX Mini 11. Veškeré studentské práce jsou zveřejněny na krajském informačním portálu na adrese v textové části reportáže.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy