Kraslice: Dětem bez pediatra mohou rodiče zajistit očkování v novém centru

Pro děti z Kraslic, které nejsou registrovány u dětského lékaře nebo jejichž lékař ukončuje svou činnost, mají rodiče nyní nově možnost zajistit očkování ve vznikajícím centru v Karlových Varech.

dezinfekce

Karlovarský kraj ve spolupráci s dětskými lékaři Janou a Tomášem Vyhlídkovými a příspěvkovou organizací kraje Dětské centrum Karlovy Vary chystá centrum pro děti, které se zaměří na zákonem stanovená povinná ale i nepovinná očkování. 

„Vítáme tuto možnost pro naše obyvatele, i když si uvědomujeme, že to bohužel není pro každého jednoduše dostupné. Zvažujeme další pomoc těm, kteří by nemohli cestu za očkováním pro své děti zajistit sami. Problematika zdravotnictví je pro nás klíčovým zájmem a každý i drobný posun nás velmi těší,“ uvedl místostarosta Kraslic Filip Beneš. 

Očkovací centrum pro neregistrované děti bude během dubna zprovozněno na adrese Zítkova 1267 v Karlových Varech. Jednou týdně v pátek od 9 do 12 hodin zde najdou děti až do věku 19 let možnost získat povinné očkování dle očkovacího kalendáře platného v ČR. 

A také další doporučená očkování - rotaviry, pneumokoky, meningoková onemocnění, plané neštovice, žloutenka typu A, HPV, klíšťová encefalitida nebo sezónní chřipka. Centrum nebude poskytovat aplikaci vakcín proti Covidu -19, tuberkulóze nebo očkování pro cesty do zahraničí.

Objednávání pacientů probíhá buď telefonicky na čísle 733 128 137 nebo e-mailem na ockovani@dckvary.cz. Další informace naleznou zájemci na webu příspěvkové organizace Dětské centrum Karlovy Vary na adrese www.dckvary.cz.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy