Loket: Pod vlivem drog ujížděl policistům

V sobotu 18. března letošního roku, krátce po čtvrté hodině ranní, řídil v Lokti na Sokolovsku osmatřicetiletý muž osobní automobil značky Škoda. S vozidlem měl vyjíždět z parkoviště, kde si ho všimla policejní hlídka, která se rozhodla uvedené vozidlo předepsaným způsobem zastavit a zkontrolovat jeho osádku.

dezinfekce

Osmatřicetiletý muž ale na výzvy nereagoval a s vozidlem začal ujíždět směrem k dálnici D6, na kterou najel ve směru na Sokolov. 

Další policejní hlídka z obvodního oddělení Sokolov – město se pokusila ujíždějící vozidlo na dálnici D6 pomocí světelného kužele zastavit. Muž ale na výzvy nereagoval a s vozidlem nezpomaloval. Proto se policisté rozhodli použít zastavovací pás, přičemž se jim podařilo vozidlu poškodit všechny pneumatiky. Ani to ale osmatřicetiletého muže nezastavilo a s vozidlem pokračoval ještě několik kilometrů. Na 141. kilometru ale začal s vozidlem zpomalovat, až nakonec u krajnice zastavil úplně. Společně s řidičem policisté omezili na osobní svobodě také jeho osmatřicetiletou spolujezdkyni. 

Poté se řidič podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku amfetamin/metamfetamin. 

Následnou lustrací osmatřicetiletého řidiče policisté zjistili, že má vyslovených šest platných zákazů řízení, a to až do roku 2031. Dále byl na muže vydán Okresním soudem v Sokolově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody ve věci maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených prvotních úkonech byl tak osmatřicetiletý muž eskortován přímo do věznice v Ostrově. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy