Luby: Projekt zázemí pro záchranku má dodavatele (TV Západ)

Stavba nové základny pro zdravotní záchranáře v Lubech na Chebsku má již známého dodavatele prací. Karlovarskému kraji se po navýšení rozpočtu o jeden milion korun podařilo vybrat firmu, která by brzy měla začít stavět.

dezinfekce

„Za celkových čtyřiadvacet milionů korun, předpokládaná hodnota s tím, že 85 procent je z evropských fondů. Pokud ta soutěž proběhne bez problémů, bez odvolání, tak bychom měli začátek realizace v červnu stihnout,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Během necelého roku by se tak měli záchranáři dočkat moderního zázemí, které nahradí to stávající v budově zdravotního střediska, kde působí od roku 2014. Hlavním důvodem fungování stanice v Lubech je zkrácení dojezdových časů v lokalitě, která má zhruba 112 km2 a více než 5500 obyvatel ve spádové oblasti. Plánuje se také výstavba další stanice na Mariánskolázeňsku.

„Ne úplně komfortní má záchranka v Teplé, proto s vedením obce vytipovávají možný pozemek na obdobnou výstavbu stálé základny záchranky v Teplé,“ dodal Kulhánek. 

Zdravotnická záchranná služby má v Karlovarském kraji celkem 13 výjezdových základen.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

NOVÝ RENAULT CAPTUR