Mariánské Lázně: Dvojice vydírala dvaapadesátiletou ženu

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaapadesátiletého muže a dvaasedmdesátileté ženy z Tachovska, které obvinili ze spáchání přečinu vydírání.

dezinfekce

Obviněná žena se měla začátkem ledna letošního roku seznámit před obchodním domem v Mariánských Lázních s dvaapadesátiletou ženou. Tu měla okamžitě požádat o finanční hotovost, kterou jí dvaapadesátiletá žena poskytla. Následující den se měly obě ženy znovu potkat. V tomto případě měla dvaapadesátiletá žena půjčit obviněné ženě požadované finanční prostředky.

V dalších dnech a měsících, konkrétně od ledna do září, měla dvojice dvaapadesátiletou ženu opakovaně kontaktovat s žádostí o půjčení finančních prostředků. Žena dvojici peníze ve většině případů opravdu půjčila, ovšem nedocházelo k vrácení finančních prostředků a proto se žena rozhodla další peníze dvojici již nepůjčovat. Poté měla dvojice začít ženě vyhrožovat fyzickým napadením v případě, že jim nepůjčí další peníze. Kromě toho měla dvojice vyhrožovat fyzickým napadením ostatních členů rodiny.

Stupňující se agresivní chování obviněné dvojice v ženě vyvolalo obavu o zdraví své i svých blízkých a proto se rozhodla celou věc oznámit na policii. Policisté se případem usilovně zabývali a začátkem září letošního roku dvojici zadrželi v Mariánských Lázních, konkrétně na domluveném místě, kde jim měla dvaapadesátiletá žena předat další finanční prostředky.

Svým jednáním měla dvojici obviněných dvaapadesátileté ženě způsobit škodu přibližně 600 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. Trestní stíhání dvaasedmdesátileté ženy probíhá na svobodě.

V případě prokázání viny hrozí dvojici trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy