Mariánské Lázně: Napadal a okrádal bezdomovce

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu krádeže.

dezinfekce

Obviněný muž měl na začátku února letošního roku přijít kolem 18. hodiny do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém se zdržují lidé bez domova. Následně měl v domě přistoupit k dvaasedmdesátiletému muži a začít mu prohrabávat jeho osobní věci. Poté, co ho muž upozornil, aby svého jednání zanechal, tak ho měl devětadvacetiletý muž nejdříve začít slovně urážet a následně ho fyzicky napadnout. Po tomto útoku mu měl odcizit několik věcí, jako například mléko, cukr, kávu, chleba či termosku. S těmito věcmi z domu odešel.

Na konci května měl obviněný muž navštívit jedno z obchodních center v Mariánských Lázních. Měl si prohlížet vystavené zboží a po několika minutách z obchodu odcizit různé potraviny. O zhruba dva týdny později se do stejného obchodu vrátil. Tentokrát si do svého batohu uložil opět několik potravin, ale při odchodu z obchodu byl zastaven pracovníkem obchodního centra, který přivolal policejní hlídku.

V červnu měl devětadvacetiletý muž opět přijít do zchátralého domu v Mariánských Lázních, ve kterém v té doby byl šedesátiletý muž a čtyřiašedesátiletá žena. Oběma měl nejdříve vulgárně nadávat a vyhrožovat jim fyzickým napadením. Po chvíli muže opravdu fyzicky napadl, poté mu vzal batoh, který prohledal, ale nic z něho neodcizil. Následně měl přistoupit k čtyřiašedesátileté ženě, kterou udeřil do oblasti hlavy. Poté jí měl zkroutit ruku, vzít jí peněženku, ze které odcizil finanční prostředky. Po několika málo minutách devětadvacetiletý muž z domu odešel.

Tímto svým jednáním měl muž způsobit celkovou škodu přibližně 2 tisíce korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy