Mariánské Lázně: Odcizil výměnný automat na mince

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže.

dezinfekce

Obviněný muž se měl dopustit nejméně tří krádeží v Mariánských Lázních. Začátkem června letošního roku si měl všimnout zaparkovaného vozidla značky Ford. Do toho měl následně vniknout a prohledat jej. Z vozidla měl poté odcizit nářadí nebo svazek s klíčem. Poté měl z místa utéct. 

O dva týdny později měl vstoupit do samoobslužné prádelny, kde se v tu dobu nenacházely žádné jiné osoby. Muže měl zaujmout výměnný automat na mince, který nacházel na jedné ze stěn. Ten měl i s finanční hotovostí odcizit. 

Poslední krádeže se měl dopustit na konci července letošního roku v jednom z obchodních domů. Muž měl vstoupit do prodejny i s nákupním košíkem. Do toho si měl následně vložit několik lahví alkoholu různých druhů. Poté měl odejít do skladu, odkud měl posuvnými vraty u nákladové rampy z prodejny utéct, aniž by za zboží zaplatil. 

Svým jednáním měl způsobit škodu přibližně 90 tisíc korun. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl v minulosti za krádeže pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy