Nové jméno v titulovém zápase: Macek půjde proti bývalému zápasníkovi UFC

Oktagon 38, který se bude konat 30. prosince v pražské O2 areně, hlásí nové jméno. Dánský "Žralok" Jonas Magard má po včerejším tréninku zlomenou čelist a jeho vyzyvatel Filip Macek získává nového soupeře. "Máca půjde v zápase o prozatímní titul proti bývalému zápasníkovi UFC Gustavo Lopézovi," vyjádřil se k situaci promotér organizace Ondřej Novotný.

dezinfekce

Suverénní jednička bantamové váhy Filip Macek má za sebou úspěšný rok. V dubnovém souboji proti Ramonu Martinezovi i na Štvanici proti Silanderovi vyhrál submisí v prvním kole a ukázal fanouškům, že je opět na vrcholu a řekl si o titulový zápas. V zápase o premiérový pás ho ale nečeká vůbec nic lehkého. 

Jeho novým soupeřem bude třiatřicetiletý rodák z malého městečka Wapato, které leží zhruba 2,5 hodiny jízdy od Seattlu. Mezi profesionály si drží úctyhodnou bilanci 12-6-1 a od roku 2020 působil v UFC, kde má za sebou 4 duely. A fanoušci se rozhodně mají na co těšit. Kromě toho, že je 165 centimetrů vysoký zápasník komplexní a tvrdý na zemi i v postoji, tak jeho zápasy mají šmrnc. 11 z jeho 12 výher přišlo před limitem, z toho 5x knockoutem a 6 submisemi. Lopéz má za sebou plnou přípravu, chystal se již na turnaj UFC, který proběhl 17. 12. a byl připraven naskočit, což nakonec nedopadlo. Stejně jako další titulový zápas, který měl domluvený v další americké organizaci.

Jonas Magard
z původně ohlášeného duelu odstoupil kvůli zranění. Jedná se o zlomenou čelist a s největší pravděpodobností ho čeká operace. "V tuto chvíli nedokážu říct, jestli Jonas ve svém příštím zápase půjde o titul, záleží na délce rekonvalescence," řekl k výhledům dánského bojovníka spoluzakladatel Oktagonu. "Pokud se uzdraví rychle, tak ano, tato možnost zde je. V opačném případě dostane šanci někdo jiný, kdo si ji zaslouží."

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají bojové sporty, nezapomeňte navštívit www stránky, které se zabývají MMA bojovníky a přináší unikátní rozhovory s nimi.

Zdroj textu a fotografie: ČTK PROTEXT


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy