Ostrov: Městská policie chystá na duben oslavy 30 let od vzniku (TV Západ)

Kulaté výročí 30 let slaví v tomto roce Městská policie Ostrov. Na duben pak chystá celodenní program, kam jsou zváni nejen obyvatelé města, ale lidé ze širokého okolí.

dezinfekce

„Dvacátého dubna tohoto roku ve 14:00 na Mírovém náměstí v Ostrově proběhne právě akce Městské policie. Pozvané jsou složky celého kraje až od Chebu, Sokolov, Karlovy Vary samozřejmě budou přizvány. S panem velitelem Městské policie jsem mluvil a zatím ještě to není ale stoprocentně jisté, že by byla pozvána i jízdní policie z Prahy. Takže myslím si, že i lidi se mají na co těšit a určitě nějaké předání tam proběhne, což je i u strážníků, protože přece jenom i ti déle sloužící už zažili něco. Všichni víme, co tato práce obnáší a určitě bych chtěl moc poděkovat za jejich odvedenou práci,“ poděkoval starosta Ostrova David Hanakovič. 

Kromě zajímavého programu pro celou rodinu chtějí strážníci také ukázat svou činnost a nalákat případné zájemce o službu. Kromě náborového příspěvku město nabízí také bydlení.

„Nějaké startovací byty tady konkrétně máme, pak jsou možnosti i městských bytů. Máme tady různé zrekonstruované byty obálkovou metodou, teď jsme tady měli třeba Myslivnu atd. Takže ta možnost určitě je. Kdyby fakt šlo vysloveně o to bydlení, říkám tam my máme ty startovací byty na 612, takže tam určitě, to je prim. Samozřejmě budoucnost, aby zůstali a udělali si třeba i trvalý pobyt a aby se jim tady líbilo. Takže to je takový asi benefit. Samozřejmě se snažíme, já jakožto vrchní velitel Městské policie se snažíme, aby byly i ty peníze, protože opravdu vím, co ta práce obnáší na té ulici. Není to nic jednoduchého, aby nějaké ty odměny měli, aby prostě byli opravdu financováni, protože fakt si třeba člověk neumí představit, co ta práce obnáší, když potkáte nějakého opilce nebo zfetovaného chlapa, tak co si prostě na vás zkrátka dovolí. Bohužel dneska je taková doba, že žádný respekt k uniformě není,“ dodal Hanakovič. 

Městské policii chybí ve službě dva strážníci. Celkem pracuje v Městské policii Ostrov 26 lidí. Z toho je 15 strážníků, jedna administrativní síla, 3 asistenti prevence kriminality, 3 lidé na kamerovém systému, 2 pracovníci Senior Expresu a dva domovníci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy