Region: Dobrota Karlovarského kraje vstupuje do 7. ročníku

Právě dnes odstartoval v pořadí již 7. ročník soutěže „Dobrota Karlovarského kraje“. Jejím cílem je zviditelnit kvalitu potravinářských a zemědělských výrobků a upozornit na úsilí malých a středních výrobců o udržení tradic a úrovně produktů. O titul se tak mohou ucházet nejenom voňavé čaje, lahodné cukrovinky, ale třeba také klobásky z pořádného kusu masa či pivo co má ten správný říz. Příjem přihlášek probíhá až do 14.dubna.

dezinfekce

„V současné době je trendem, že se lidé stále více zajímají o to, odkud pochází potraviny, které nakupují, a jak se vyrábí. Proto nás těší, že zájem o lokální výrobky i přes vysoké ceny na trhu neupadá a zákazníci si k nim pořád hledají cestu. Soutěž, kterou každoročně vyhlašujeme je pak v podstatě takovým oceněním všem místním výrobcům a poděkováním za jejich skvělou práci. Jen pro připomenutí, v loňském roce bylo do soutěže přihlášeno na 58 nejrůznějších dobrot,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Karel Jakobec. 

Do soutěže mohou přihlašovat své výrobky malé a střední potravinářské podniky s počtem maximálně 250 zaměstnanců. Podmínkou je, aby přihlášený produkt byl vyprodukován nebo vyroben v našem regionu a pocházel z tuzemských surovin. Podíl těchto surovin musí tvořit minimálně 70 procent, přičemž hlavní surovina pak musí být ze 100 procent tuzemská.

Značka „Dobrota Karlovarského kraje“ bude udělována v 5 následujících kategoriích:

1.Masné výrobky

2.Mléčné výrobky

3.Pekařské a cukrářské výrobky

4.Alkoholické a nealkoholické nápoje

5.Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě

Výrobky přijaté do soutěže bude posuzovat odborná komise. V každé kategorii budou následně vyhodnocena první tři místa. Značku „Dobrota Karlovarského kraje“ uděluje hejtman formou certifikátu. Bližší informace o soutěži najdou zájemci na krajských internetových stránkách www.kr-karlovarsky.cz v záložce „Životní prostředí“.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy