Region: Na tržnici prodávali pervitin

Kriminalisté i nadále úspěšně bojují s drogovou kriminalitou v Karlovarském kraji. Důkazem toho je proběhlá realizace na drogové dealery na jedné z vietnamských tržnic na Chebsku. K té došlo v polovině ledna letošního roku.

dezinfekce

Kriminalisté z Odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání dvou cizinců ve věku 37 a 58 let. Oba cizince kriminalisté obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Mladší z dvojice obviněných cizinců měl v prostorách tržnice na Chebsku prodávat krystalickou látku deklarovanou jako pervitin, a to hned v několika případech. Například v první polovině listopadu minulého roku měl zájemci prodat uvedenou krystalickou látku uloženou v plastovém igelitovém sáčku. Za tuto látku měl tehdy kupující zaplatit přibližně 4 tisíce eur, tedy podle aktuálního kurzu téměř 100 tisíc korun.

Drogu pervitin měl v areálu stejné tržnice prodávat také osmapadesátiletý muž. Také on měl prodávat pervitin v několika případech a v různém množství. Například dvaapadesátiletému muži měl drogu prodávat pravidelně několik měsíců. Nakonec mu měl pervitin prodat v téměř 100 případech v celkovém množství několik stovek gramů. Za drogu pervitin mu tak dvaapadesátiletý muž měl celkově zaplatit téměř 600 tisíc korun.

Pervitin měl od osmapadesátiletého cizince kupovat také pětatřicetiletý muž. Během pouhých zhruba tří měsíců v roce 2022 mu měl za drogu zaplatit přes 100 tisíc korun.

Oba cizinci tak jednali i přesto, že neměli zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami.

Při realizaci tohoto případu, kterého se kromě kriminalistů zúčastnili i policisté z obvodních oddělení či policejní psovod se služebním psem, byli oba cizinci v areálu tržnice zadrženi. Při následných domovních prohlídkách i prohlídkách jiných prostor, během kterých kriminalisté prohledali prodejní stánky na tržnici, několik osobních vozidel či dvě bytové jednotky v Chebu, bylo zajištěno několik mobilních telefonů, počítač, několik digitálních vah, ale také finanční hotovost ve výši bezmála 3 miliony korun a bezmála 2 kilogramy pervitinu.

Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných cizinců z Chebu do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli oba muži vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí mladšímu z dvojice cizinců trest odnětí svobody až na deset let. Osmapadesátiletému cizinci hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na patnáct let.

mjr. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy