Region: Podzim s lázeňskými lesy nabídne poznání, zábavu i kulinářský zážitek

Barevné podzimní dny babího léta jsou jako stvořené pro návštěvu lesa. Už třetím rokem proto zvou Lázeňské lesy Karlovy Vary na sobotní den strávený v lesnickém centru na Svatém Linhartu. V sobotu 24. září spojí síly s dalšími organizacemi – Střední lesnickou školou Žlutice, Správou lázeňských parků, s Hasičským záchranným sborem Karlovarského kraje nebo Rodoklubem, aby vám připravily program lákavý pro celou rodinu.

dezinfekce

Nebude chybět ukázka hospodaření v lese – tahání dříví s koněm, lesnický traktor nebo vyvážecí souprava. Práci s motorovou pilou předvede zaměstnanec lázeňských lesů, který v letošním roce dosáhl mimořádného úspěchu, když zvítězil na Mistrovství České republiky v práci s motorovou pilou hned v několika kategoriích. 

„Program bude zajímavý i pro pejskaře,“ láká na akci ředitel Lázeňských lesů Karlovy Vary, Stanislav Dvořák. „Zkušený psovod poradí, jak na neposlušnost domácích mazlíčků, a zároveň předvede ukázku náročného výcviku loveckého psa.“  

Se svou nabídkou nezůstanou pozadu ani další zúčastněné organizace. Vyhlídku na oboru se zvěří z vysokozdvižné plošiny, úkoly a poznávání rostlin využívaných pro zkrášlení městské zeleně nabídnou lázeňské parky. Hasiči představí své zásahové vozidlo. „Pokud vás zajímá cokoliv o lázeňských lesích nebo parcích, přijďte se zeptat! V tento den budeme připraveni odpovídat na vaše otázky,“ láká dál ředitel lesů na besedu, která proběhne v místní galerii.

Sportovní nadšenci mohou kromě lanového parku vyzkoušet i chůzi a balancování na pružném popruhu nataženém mezi stromy, tedy „slackline“. Oblíbenou zábavou i sportovním zážitkem je venkovní laserová parkourová střelnice, která věrně simuluje zážitek ze skutečné brokové střelby na asfaltové holuby, a přitom je bezpečná pro dospělé i děti.

Zajímavý program plánují i studenti a žáci spřátelených škol.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 15.09.2022 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy