Region: Světový den vody v  Mariánských Lázních

Světový den vody připadá na 22. březen již od roku 1993. Mariánské Lázně mají to štěstí, že byly obdarovány tímto nepostradatelným zdrojem života v neobvyklém množství ať už ve formě minerálních pramenů, kyselek a studánek či mokřadů a potoků, které najdeme v samotném městě i v okolní krajině.

dezinfekce

Zatímco dosud se kulturní program, trhy a rozsvěcení vánočního stromu konaly vždy na Poštovním náměstí, pro tento rok se uvažuje o přemístění na nedaleké náměstí Masarykovo. Své by k tomu měl říci v tuto chvíli projektant, který navrhne vizualizaci s umístěním kluziště a jeho zázemí, podia k pořádání koncertů a několika dřevěných stánků k prodeji vánočního zboží tak, aby bylo zřejmé, zda se všechny aktivity na toto náměstí vejdou.

Na vlastní oči tak můžeme vidět zdroje pitné vody při procházkách přírodou, které jsou možností, jak se vymanit z dnešního zrychleného způsobu života, zvýšit si imunitu a zamyslet se nad tím, co vlastně nezbytně ke svému životu potřebujeme. 

Díky chemické rozmanitosti zdejších pramenů jsou Mariánské Lázně vhodné k léčbě velkého spektra nemocí a tvoří základ lázeňské péče. Přehled nemocí, které místní prameny léčí můžete přehledně najít zde: https://www.marianskelazne.cz/o-meste/prameny/ . Prameny Aqua Maria, Rudolfův a Ferdinandův jsou dokonce stáčeny do lahví a můžete je koupit v místním infocentru.

Malebnou lázeňskou atmosféru dokreslují kolonády a altány, které jednotlivé prameny zastřešují. 

V letošním roce se TIC Mariánské Lázně připojilo speciální komentovanou prohlídkou k oslavám Světového dne vody. Vydejte se po stopách nejvýznamnějších léčivých pramenů a seznamte se s malebnou lázeňskou atmosférou našeho města s průvodkyní, paní Ing. arch. Ludmilou Míkovou.

Místní léčivé prameny jsou tím nejcennějším, co Mariánské Lázně nabízejí. Ve městě a okolí jich vyvěrá více jak 40. Těsné sousedství velmi rozdílných pramenů je geologickou zvláštností. Díky tomu nabízejí Mariánské Lázně pestrou indikaci lázeňské péče

Trasa: lázeňské centrum, kolonáda, Lesní pramen a pokud to počasí dovolí, prohlídka bude zakončena na nejstarší lázeňské kolonádě u Ferdinandova pramene

Délka prohlídky: cca. 2 hodiny

Stupeň obtížnosti: 2 (z 5)

Cena: 150 Kč


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy