Region: Vyberte Stavbu Karlovarského kraje

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary spolu s partnerskými organizacemi vyhlašují 22. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje. Opět je součástí tradičních Dnů stavitelství a architektury, během nichž proběhne rovněž soutěž středních průmyslových škol stavebních, mezinárodní konference městského inženýrství na téma „Město a voda“ a další doprovodné akce a soutěže.

dezinfekce

Do letošního ročníku soutěže Stavby Karlovarského kraje bylo letos přihlášeno celkem 23 staveb a 14 projektů. O hlasy veřejnosti se uchází rovněž 6 zachráněných památek.

Hlasování  probíhá na webu www.stavbykarlovarska.cz, a to do 22. června do 15:00 hodin.

O titul Stavba roku budou soutěžit stavby i rekonstrukce z celého Karlovarského kraje. Jsou přihlášeny bytové domy, stavby občanské vybavenosti, rekonstrukce průmyslového areálu, stavby dopravní. Soutěží i nemocnice, kolonáda, hrad, vodojem, sportovní areály, úpravy veřejných ploch a revitalizace zeleně.

V přehlídce projektů jsou k vidění návrhy bytových domů, rekonstrukce nádraží ve Františkových Lázních, návrhy využití ploch u jezera Medard, astronomická observatoř i rekonstrukce výměníku, úpravy serpentin u Bečova nad Teplou.

Hned několik želízek v ohni budou mít letos Karlovy Vary. V kategorii realizovaných projektů se o hlasy odborníků i laické veřejnosti uchází Náplavka řeky Ohře - loni otevřený areál skýtající nepřeberné množství volnočasových aktivit pro návštěvníky všech věkových kategorií a nejrůznějších zájmů, včetně hřiště pro psy. Dalším městským projektem je 2. etapa obnovy Vřídelní kolonády, díky které už rok nejslavnější karlovarský pramen opět tryská v nitru kolonády. Z realizovaných staveb soutěží také nový Festivalový most u Grandhotelu Pupp, který díky svému pojetí odkazuje na Zlatý věk, slavné období historie města. Soutěží také Expozice Great Spa Towns of Europe v prostorách Zámecké věže. Také v kategorii projektů, které na svou realizaci teprve čekají, má město Karlovy Vary svého kandidáta. Je jím projekt výstavby startovacích bytů v areálu někdejších jeslí ve Východní ulici.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy