Sedláček, Koller a stovky nadšených šipkařů

Vyvrcholil největší amatérský turnaj Gambrinus Windson Cup.

dezinfekce

Devadesát osm týmů z celé republiky se utkalo v sobotu 25. února ve sportovní hale Královka ve finále druhého ročníku Gambrinus Windson Cupu, největšího šipkařského turnaje pro amatéry u nás. V turnaji zvítězil tým „Kulihrášci“ z pražského klubu Ajeto, který si odvezl výhru ve výši 150 000 Kč. Celkem se do druhého ročníku Gambrinus Windson Cupu zapojilo 3956 hráčů, 918 týmů reprezentujících 261 hospod z celé České republiky, ve kterých se šipky hrají a turnaj se konal.

 Téměř tisícovka nadšených amatérských šipkařů a jejich příznivců se zúčastnila velkého finále Gambrinus Windson Cupu v pražské Královce. Nejlépe si vedli „Kulihrášci“ z pražské šipkařské hospody Ajeto, kteří ve finále zdolali „Kostelníky“ z restaurace „Na střelnici“ z Ústí nad Labem a získali tak kromě piva Gambrinus i finanční odměnu ve výši 150 tisíc korun. V boji o třetí místo pak zvítězil tým „Bloodpack“ reprezentující bruntálskou kavárnu Lesanka nad „Antošáky“ z restaurace Homolka v Úvalech.

Turnaji, který se odehrával v bouřlivé atmosféře připomínající velké světové profesionální turnaje, přihlíželi také tři ambasadoři Gambrinus Windson Cupu a propagátoři šipek v Česku: Karel Sedláček, první Čech, který se prosadil mezi světovou šipkařskou elitu, bývalý fotbalista Jan Koller a sportovní moderátor Petr Svěcený.

„Překvapila mě vysoká úroveň soutěže i parádní atmosféra. Šipky mě provázejí asi od osmnácti let, tedy skoro od úplného začátku, kdy se začaly objevovat v restauracích. Máme partu kluků a vždycky si rádi zahrajeme,“ říká Jan Koller, fotbalista a rekordman v počtu vstřelených branek v české fotbalové reprezentaci.
„Nádherná atmosféra finále. Největší radost mám z tolika hráčů, kteří se do turnaje zapojili. Zájem o šipky i díky němu roste.,“ dodává Karel Sedláček, elitní český šipkař.

Hlavním cílem Gambrinus Windson Cupu je popularizovat šipky mezi širokou veřejností a nabídnout návštěvníkům hospod kvalitní zábavu. Šest základních kol druhého ročníku turnaje se konalo po celé republice od října do Vánoc loňského roku, v první polovině letošního února pak probíhala semifinále. Do velkého finále postoupilo 98 nejlepších čtyř nebo pětičlenných týmů, které reprezentují své oblíbené hospody.

„Snažíme se oslovit a získat pro hru především ty, kteří šipky ještě nezkusili – proto je Gambrinus Windson Cup pouze pro amatéry. Je skvělé, že turnaj láká čím dál více hráčů i hospod po celé zemi,“ říká Jan Odložil, Brand Manager značky Gambrinus, který je organizátorem turnaje.

Třetí ročník Gambrinus Windson Cupu startuje základními koly v říjnu roku 2023. Více informací o turnaji zájemci najdou na www.gambrinuscup.cz.

Milujete pivo? A co takhle být po uši v pivě? Vyzkoušejte pivní lázně


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy